14.3 C
Amposta

Tortosa tindrà una llar d’infants municipal el 2023 gràcies a un acord amb Creu Roja

La llar d'infants serà pública i oferirà 74 places

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat els treballs per a crear el servei de llar d’infants municipal per tal de poder-lo oferir a partir del 2023. El consistori i l’entitat social Creu Roja Tortosa han arribat a un acord que ha de permetre implantar la llar d’infants de titularitat pública utilitzant les instal·lacions que té actualment Creu Roja. “Un nou exemple de col·laboració publicoprivada, que a més fem amb una entitat social com Creu Roja. Un servei que ja existeix i que és excel·lent, i que ara volem fer arribar al màxim de les seues potencialitats”, ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

El primer pas serà la constitució d’una comissió tècnica que n’haurà d’avaluar la viabilitat, definir-ne el reglament, fer-ne la memòria i dur a terme el corresponent estudi econòmic. Requisits indispensables abans de formalitzar la creació d’aquest nou servei. Roigé ha detallat que fa mesos que l’Ajuntament treballa juntament amb Creu Roja per explorar aquesta possibilitat. Tant és així, que el consistori l’ha compartit amb el departament d’Educació, que ja ha validat que les instal·lacions del centre compleixen els requisits per poder acollir aquesta llar municipal.

El fet que ara el Govern estigui garantint la gratuïtat de l’ensenyament als infants de P2 suposa una oportunitat per tirar endavant aquest projecte: “Pel fet de ser una llar d’infants privada, Creu Roja rep de la Generalitat 800 euros per alumne. Amb la creació de la llar d’infants municipal, aquesta subvenció podrà arribar a 1.600 euros per alumne, fet que permetrà ampliar el servei actual i poder tindre la disponibilitat de places que pot acollir amb les instal·lacions existents”, ha explicat l’alcaldessa.

Actualment, la llar de Creu Roja acull poc més d’una vintena d’infants, tot i que les instal·lacions estan capacitades per a acollir-ne fins a un màxim de 74. Amb tot, fins ara l’entitat social es marcava com a límit la xifra de 35 alumnes, perquè a partir d’aquest nombre d’infants hauria d’incrementar de manera important el nombre de personal.

L’alcaldessa ha remarcat que, “des de sempre, el govern municipal havíem dit que treballaríem per tindre una llar d’infants municipal quan hi hagués ajudes per a la construcció. Unes ajudes que van deixar d’existir amb el govern tripartit de la Generalitat”, ha dit. “Tot plegat, tenint present que a la ciutat no hi ha problema de disponibilitat de places, ja que l’oferta de centres públics que hi ha als pobles de Tortosa, així com els centres privats existents al municipi, cobreixen la demanda existent”, ha afegit. Ara, l’aprofitament de la gratuïtat de les places de P2, així com poder disposar d’unes instal·lacions preparades a les quals no caldrà fer obres d’adaptació, obre aquesta possibilitat que fa que “tots hi guanyem: tant l’Ajuntament, com Creu Roja, com les famílies del municipi”, ha conclòs l’alcaldessa. Per la seua banda, el president de Creu Roja Tortosa, Josep Anguera, ha descrit com “un encert, poder tirar endavant aquest projecte, que espero que es pugui materialitzar com més aviat millor”, ha afegit.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -