14.3 C
Amposta

Tortosa prolongarà la gratuïtat de la primera hora a la zona blava amb l’ús de l’aplicació mòbil

L'equip de govern ha portat esta mesura al ple de març perquè pugui actuar com a estímul de la reactivació del comerç

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació provisional que regula la taxa d’estacionament de vehicles a la zona blava. La modificació suposa fer gratuïta la primera hora diària per als vehicles que aparquen a la zona blava i mitjançant l’ús de l’aplicació per a dispositius mòbils Aparcar Tortosa. El ple hi ha aprovat aquest dilluns i una vegada transcorregut el període d’exposició pública ja podrà entrar en vigor, que serà vigent de manera indefinida.

El govern ha plantejat aquesta mesura com una de les accions durant el 2021 per a contribuir a la reactivació de l’activitat comercial de la ciutat, afectada per les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que, entre l’agost del 2020 i el febrer d’enguany, el govern municipal ja va establir la gratuïtat de la primera hora de la zona blava mitjançant l’ús de l’aplicació. Durant els sis mesos que va ser activa se’n van beneficiar 118.121 persones, fet que va suposar que l’Ajuntament deixés d’ingressar prop de 59.000 euros. Ara, la previsió és que les finances municipals deixen d’ingressar 120.000 euros anuals per aquest concepte.

Roigé ha explicat que aquesta mesura per a la reactivació de l’activitat comercial s’unirà a una altra que plantejarà el govern: la creació dels Bons Tortosa, mitjançant els quals l’Ajuntament habilitarà vals de compra per a les persones majors d’edat, amb un import total de 400.000 euros a gastar en els comerços adherits. D’aquesta manera, es calcula que l’impacte econòmic sobre el comerç superarà els 1,2 milions d’euros.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -