14.3 C
Amposta

Tortosa programa un cap de setmana d’activitats per commemorar el Dia Mundial del Turisme

Durant els mesos d'estiu, l'ocupació en alguns establiments hotelers de la ciutat ha superat el 75%, amb un perfil predominant del visitant de proximitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant tot un cap de setmana, Tortosa commemorarà el Dia Mundial del Turisme que tindrà lloc el diumenge 27 de setembre. Des del divendres i durant tres dies, l’Ajuntament i representants del sector turístic de la ciutat han previst més d’una trentena de propostes per remarcar les potencialitats que Tortosa té com a lloc d’interès per als visitants. Les activitats –que es faran amb aforaments limitats a grups reduïts, amb inscripció prèvia, i amb l’ús obligatori de mascareta i la resta d’elements de prevenció– consisteixen en visites guiades, rutes pels espais patrimonials de la ciutat, jocs familiars, activitats culturals i ambientacions d’èpoques històriques al conjunt emmurallat, a càrrec dels Miquelets de Catalunya.

L’objectiu és donar a conèixer els actius turístics dels quals disposa Tortosa, tant als visitants com a la mateixa ciutadania, ja que estos últims també juguen un paper important com a prescriptors per atraure turistes més enllà de la ciutat. És per això que el lema triat és ‘El viatge comença aquí’, en atenció a tot allò que es pot descobrir dins mateix de Tortosa.

Les activitats són possibles gràcies a la implicació de diverses empreses turístiques que operen a Tortosa, a les quals l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha volgut agrair durant la presentació dels actes la implicació que fan per fer-los possibles amb la rebaixa del preu habitual. Empreses i entitats com Lo Sirgador, Conficon Turisme i Tradicions, Terra Enllà, Amics dels Castells o Visitur. També està previst un tast de vins, amb Altavins, o un vermut musical amb Lo Gambusí.

Roigé, que ha comparegut acompanyada pel regidor de Turisme, Sisco Pepió, ha valorat positivament les dades d’ocupació turística d’aquest estiu. Tot i la incertesa amb la qual el sector encarava l’activitat una vegada superada l’època de confinament, amb els condicionants que ha comportat la limitació de desplaçaments entre territoris, i més encara entre països, el nombre de visitants a Tortosa ha mantingut una línia a l’alça durant el juliol i l’agost.

Les dades també revelen un canvi de comportament pel que fa a la procedència dels visitants: si l’estiu del 2019 el 34% de visitants procedien de Catalunya, l’estiu del 2020 la xifra s’ha incrementat fins al 70%. Pel que fa als visitants espanyols, ha passat del 35% al 24%, mentre que els turistes de la resta de països han notat les dificultats per viatjar i han passat del 30% al 6%.

Totes les activitats del Dia Mundial del Turisme a Tortosa es poden consultar a www.turismetortosa.cat. Les inscripcions s’han de fer al telèfon 977 449 648 o al correu turisme@tortosa.cat.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -