14.3 C
Amposta

Tortosa presenta els pressupostos municipals per al 2024

Uns pressupostos que, segons el consistori busquen impulsar l'activitat econòmica, millorar les infraestructures viàries i fer de Tortosa una ciutat més adaptable al canvi climàtic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La tarde del dilluns 18 de març, en una audiència pública presidida per l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, es van presentar davant de més de cent persones, les ordenances i el pressupost municipal per a l’any 2024. Aquest esdeveniment, inclòs en el reglament de participació ciutadana, va servir com a mostra de transparència per part del govern municipal en la gestió del municipi.

L’alcalde va destacar un pressupost equilibrat, amb un increment del 27,53% respecte a l’any 2022, portant el pressupost municipal actual a 45,5 milions d’euros. Aquest augment es reflecteix especialment en el capítol d’inversions, amb un total de 4,9 milions d’euros destinats a aquest fi.

Jordan va explicar que el pressupost per a l’any 2024 s’alinea amb el Pla d’Actuació Municipal 2023/2027, amb l’objectiu de respondre a les necessitats de la ciutat. Aquest pla busca impulsar l’activitat econòmica, millorar les infraestructures viàries i fer de Tortosa una ciutat més adaptable al canvi climàtic.

No obstant això, l’alcalde va reconèixer els desafiaments econòmics derivats de l’impacte de la pandèmia de la COVID-19, així com les conseqüències de la guerra d’Ucraïna i les tensions a Orient Mitjà, que han provocat una inflació notable i un augment en les despeses financeres i de personal.

Pel que fa a les prioritats del pressupost, es destinen recursos significatius a sis àmbits clau: millora de la qualitat de vida dels ciutadans, impuls del progrés econòmic, atenció a la via pública, adaptació al canvi climàtic, suport a la cultura i el patrimoni, i promoció de la descentralització.

A més, es va anunciar una política de contenció de la despesa i una revisió de les ordenances fiscals per millorar la recaptació i evitar el frau. En quant a les inversions, destaquen projectes com la construcció de llars d’infants, l’arranjament de vies públiques i la millora de l’eficiència energètica a través de la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Amb aquest pressupost municipal, l’objectiu de l’ajuntament de Tortosa és fer front als reptes actuals i construir una ciutat més pròspera i sostenible per a tots els seus habitants.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -