14.3 C
Amposta

Tortosa posa fre als patinets elèctrics amb més de 2 denúncies per dia

Tortosa ha denunciat a 110 usuaris de patinets elèctrics en un mes i mig

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

La Policia Local de Tortosa ha interposat des del 15 de febrer fins al 30 d’abril un total de 110 denúncies a usuaris de patinets elèctrics per incumplir l’ordenança municipal que es va modificar a principis d’any per a incloure una regulació de l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). Per tant, això és una mitjana de 2 denúncies al dia.

Abans del 15 de febrer, i durant un mes aproximadament, es va dur a terme un primer període d’informació a la població i la Policia Local va dur a terme una campanya a peu de carrer per conscienciar els usuaris de les noves regulacions. Posteriorment, a partir del 15 de febrer ja es va començar a sancionar aquelles conductes que no s’ajunten a l’ordenança amb multes que poden arribar a un màxim de 100 euros.

Les bicicletes i els patinets elèctrics, i altres vehicles similars amb motor elèctric no poden circular per les voreres. Ho han de fer preferentment pels carrils bici o la calçada allà on això no sigui possible. La modificació de l’ordenança de circulació es va plantejar a Tortosa davant l’absència d’una regulació de rang superior per als vehicles de mobilitat personal (VMP), però també davant el nombre creixent de patinets elèctrics a la ciutat i per fer-ne compatible la mobilitat amb la resta de vehicles i els vianants.

Per tant, amb la nova regulació, les bicicletes i la resta de vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics tenen prohibida la circulació per damunt de les voreres i per les zones de vianants, però també recull altres consideracions. En el cas dels patinets elèctrics i altres VMP, només poden tindre un ocupant i el conductor ha de ser major de 14 anys. Tant el casc com el timbre son recomanables per als VMP de fins a 25 quilos, però son obligatoris per als més grans d’aquest pes. Tant en bicicletes com en VMP, els conductors no poden circular fent ús de dispositius mòbils ni auriculars, com ja passa amb la resta de vehicles. També han de disposar de llums en horari nocturn i es recomana que tinguin assegurança i que circulin fent servir roba reflectora.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -