14.3 C
Amposta

Tortosa participa en un programa per promoure la cohesió social amb el voluntariat, l’esport i la cultura

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un pont és una construcció sobre la qual una via de comunicació salva una depressió o un obstacle, segons la primera definició que en fa el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans. També és la manera de salvar diferències i distàncies, de relacionar i de comunicar comunitats i cultures. Aquesta és la base sobre la qual s’alça BRIDGES, el programa europeu que treballa per promocionar les comunitats inclusives a Europa i que vol construir relacions i afavorir la integració de grups locals potenciant-ne la solidaritat. Entre els seus objectius també hi ha el de fomentar el diàleg i l’enriquiment mutu entre tots els ciutadans que viuen en un territori.

En el programa BRIDGES hi participen diferents entitats d’Àustria, Croàcia, Grècia, Itàlia i Catalunya que treballen per crear unes comunitats més inclusives a través de la interculturalitat, el mestissatge i la creació de vincles entre cultures, famílies i persones. L’Ajuntament de Tortosa, de manera conjunta amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), s’ha convertit en la representació catalana d’aquest programa europeu. Amb la seva participació es vol treballar per crear relacions i vincles entre infants, adolescents i joves de famílies autòctones i de famílies immigrades —la ciutat de Tortosa compta amb un 17% de població immigrada— que vagin més enllà de les activitats proposades al programa i que s’incideixi en el procés comunitari de la ciutat, que ja es treballa des de fa anys. A més, es volen marcar els fonaments que puguin convertir-se en una guia de bones pràctiques extrapolable a altres poblacions. Durant la presentació del programa, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la seua implantació a la ciutat s’adiu amb les accions que des del municipi es venen duent a terme en relació a la interculturalitat, i a més suposa continuar el llegat que va deixar l’estiu passat els World Sports Games, per un treball per la inclusió. De la seua banda, el president de la UCEC, Jaume Domingo, ha incidit en què el treball previ que Tortosa fa en aquest àmbit afavoreix la implantació d’aquest programa i que garanteix que els resultats tindran continuïtat, una vegada finalitzi.

Al llarg de nou mesos –de gener a setembre–, Tortosa oferirà un ampli ventall d’activitats per treballar en aquests propòsits de BRIDGES que es tradueixen en 12 activitats centrades en el voluntariat, l’esport i la cultura. Aquestes activitats no serien possible sense la participació activa i la implicació de diferents entitats i centres d’ensenyament de la ciutat.

ACCIONS dins de l’àmbit del VOLUNTARIAT

1.- Acció mediambiental de plantació de plantes autòctones adreçat a centres educatius

2.- Taller d’estudi d’invertebrats fluvials i accions de protecció mediambiental

3.- Voluntariat de la Festa del Renaixement

4.- Recollida de material escolar

ACCIONS dins de l’àmbit de l’ESPORT

1.- Activitat de futbol a les escoles

2.- Curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu (CIATE)

3.- Taller d’escalada (Tamun’t)

4.- Jocs del món

ACCIONS dins de l’àmbit de la CULTURA

1.- Taller de percussió

2.- Taller de castellers

3.-Taller de rap

4.- Pintura de mural

Redacció – I. B.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -