14.3 C
Amposta

Tortosa instal·la lluminàries més sostenibles i eficients al polígon industrial Baix Ebre

Els treballs permetran instal·lar 150 llums de tecnologia LED, en una primera actuació que tindrà continuïtat fins a completar tot l'equipament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa està renovant l’enllumenat al polígon industrial Baix Ebre. Una actuació que substituirà unes 150 lluminàries antigues, de tecnologia de vapor de sodi, per unes que funcionen amb tecnologia LED. Els treballs permetran canviar la tonalitat taronja per una llum més clara. A més, segons el consistori comportarà un estalvi energètic i econòmic, al mateix temps que se’n millora l’eficiència. A més a més, permetran reduir les emissions de CO₂, ja que es redueix la potència i el consum.

Aquests treballs també preveuen la renovació de les línies elèctriques soterrades, que en alguns punts presenten deficiències importants, especialment quan hi ha precipitacions. L’actuació que ara s’està desenvolupant se centra en els dos carrers que configuren els principals eixos de circulació al polígon i que connecten amb la C-42, al carrer A i a l’avinguda del Japó. El cost en aquesta primera actuació ascendeix a 102.852 euros. La previsió és que els treballs continuen en actuacions posteriors al llarg dels pròxims mesos fins a completar la resta de carrers del polígon industrial.

Aquest dilluns al matí, l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, el regidor de Serveis Domingo Tomàs, i del president de l’Associació d’Empresaris del Polígon Baix Ebre Marco Subirats, han visitat l’actuació sobre el terreny. L’alcaldessa ha explicat que l’ajuntament s’havia compromès amb l’Associació d’Empresaris que actuarien al polígon en diversos aspectes, i que el de l’enllumenat era un dels més necessaris. Roigé ha apuntat que les actuacions previstes durant el 2021 també preveuen la substitució de l’enllumenat antic per la tecnologia LED a altres punts de la ciutat, com per exemple a l’actuació que s’iniciarà durant les pròximes setmanes a la zona de Vora Parc, que també preveu la renovació de les lluminàries.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -