14.3 C
Amposta

Tortosa i Airbnb posen en marxa el “Healthy Destinations Lab” amb un taller digital de turisme sostenible

Tortosa i Airbnb treballen plegats en un programa de turisme sostenible que ajudi a promoure la regió i beneficiï famílies, negocis i comunitats locals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa i Airbnb inicien el programa Healthy Destinations Lab, la iniciativa per construir i promoure un turisme sostenible a Tortosa i les Terres de l’Ebre que beneficiï la comunitat local. El Lab comença amb un taller online amb l’objectiu de donar eines sobre el potencial de la tecnologia en la creació de destinacions sostenibles i ampliar el paper de les oportunitats locals, responsables i inclusives en el turisme, que està dirigit al públic general.

El taller, que ha hagut d’adaptar-se a la nova normalitat, tindrà lloc de manera digital aquest dijous 2 de juliol a les 18:00 hores. Durant la sessió, dirigida a agents turístics de la zona (tant d’allotjament com d’experiències), els participants podran aprendre sobre com treure més partit als seus negocis a través de les eines que ofereix Airbnb. A més, es parlarà del potencial del turisme sostenible i de les experiències a les Terres de l’Ebre en aquests moments, on s’espera un important augment de turisme domèstic. En properes sessions s’abordaran altres temàtiques, com l’accessibilitat, la sostenibilitat o l’hospitalitat.

Tots aquells interessats en descobrir més poden inscriure’s al taller a través del web del New Healthy Destinations Lab, a la pàgina habilitada sobre el taller.

L’Ajuntament de Tortosa i Airbnb van arribar a un acord el febrer passat per  desenvolupar el programa Healthy Tourism, amb l’objectiu d’ajudar a obrir noves perspectives econòmiques per la comunitat i els governs locals. Seguint el Healthy Destinations Lab a Igualada, el programa de Tortosa comença amb aquest taller digital i continuarà els propers mesos amb altres activitats dissenyades per a amfitrions a la plataforma d’Airbnb, ciutadans, negocis i associacions locals, així com emprenedors i administracions públiques de la regió. Com a part d’aquesta iniciativa, Airbnb promocionarà Tortosa i Terres de l’Ebre com a destinació sostenible, tant per experiències com per allotjaments.

El turisme tindrà un paper clau aquest estiu a les Terres de l’Ebre, una comarca que al 2017 ja va ser qualificada per Travelers Today com una de les destinacions més desconegudes de la península Ibérica, “una regió de platges verges i paisatges magníficament autèntics”. Les poblacions d’aquesta regió son destinacions tendència per aquest estiu entre els usuaris de la plataforma d’Airbnb, segons el creixement en les reserves entre el 24 de maig i el 7 de juny, en comparació a l’any anterior. Aquest any, els viatgers busquen destinacions menys massificades, per visitar amb la família i en cases amb piscina (un 50% de les cerques). A finals de maig, el total de cerques a Espanya per viatjar amb un fill com a mínim, s’havien multiplicat per 10 des de l’1 d’abril.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Tortosa, Sisco Pepió, assenyala que la posada en marxa d’aquest programa “permetrà potenciar el sector turístic de la ciutat, donant més eines als agents turístics perquè puguin disposar de més recursos per satisfer la demanda de la gent que ens visita”. Una opció que se suma, afegeix, a les accions d’impuls i formació que el departament de Turisme ha impulsat amb el sector turístic de la ciutat i que pren encara més importància en aquest moment, quan cal adaptar-se a la nova situació.

Airbnb ha treballat amb més de 500 governs i regions de tot el món. “En aquests moments tan difícils volem continuar ajudant i col·laborant amb Tortosa, i estem orgullosos d’haver sabut reinventar-nos i adaptar-nos a les necessitats del moment. Ara més que mai, Tortosa i la regió de Terres de l’Ebre tenen l’oportunitat d’aprofitar la tecnologia per posicionar-se com una destinació sostenible”, explica Mónica Casañas, directora general d’Airbnb Marketing Services, SL.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -