Del 8 al 10 de novembre, el pavelló firal de Tortosa acollirà la 8a edició de Festast, un esdeveniment gastronòmic que reunirà una cinquantena d’expositors, representant prop de 80 marques d’alimentació, begudes i equipaments. Durant tres dies, es podrà dsifrutar de tastos, demostracions de cuina en directe i activitats d’oci gastronòmic, amb l’objectiu de destacar el potencial culinari del territori com a atractiu turístic.
L’espai, organitzat en quatre àrees temàtiques, inclou una zona sense gluten impulsada per un acord amb l’Associació de Celíacs de Catalunya per millorar la vida de les persones amb celiaquia. El programa inclou cuiners destacats com Lorena Prats del restaurant Vista Mar i Fran López de Villa Retiro, Vicent Guimerà del restaurant l’Antic Molí, la cuinera Ada Parellada i Gessamí i Clàudia Caramés del restaurant Meleta de Romer.
L’accés a Festast serà gratuït, i es facilitarà la compra de tiquets per mitjà d’una polsera digital. Com a novetat, aquesta edició allarga l’horari al migdia, obrint de 11.30 a 15.30 h i de 18.00 a 23.00 h. La fira compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Federació Catalana de Denominacions d’Origen, que sortejarà vols captius per promocionar les DOP i IGP catalanes.
Redacció L.P.