14.3 C
Amposta

Tortosa destinarà 220.000 euros extraordinaris a accions de caire social derivades de la Covid-19

L'alcaldessa signa un decret que suposa duplicar les aportacions a Càritas i Creu Roja per al menjador social, el tiquet fresc o ajudes d'urgència social

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El govern de Tortosa destinarà 220.000 euros extraordinaris a accions de caire social. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha signat un decret que modifica les partides pressupostàries per a aquests conceptes, per fer front a les necessitats generades a les famílies més vulnerables com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus.

Roigé ha detallat que la modificació del pressupost municipal que es va aprovar a començaments del 2020 ja preveia un increment important de les aportacions a les entitats socials (Càritas i Creu Roja). Ara, però, l’esclat de la crisi per la Covid-19 ha comportat que s’hagen duplicat els recursos previstos inicialment: “l’objectiu és poder atendre totes les necessitats sobrevingudes que es puguen presentar arran de la crisi. Fem una aposta molt important per aquelles famílies que més ens necessiten, perquè ningú quede enrera en la sortida d’aquesta situació”, ha remarcat l’alcaldessa. De la mateixa manera, ha deixat la porta oberta a fer noves modificacions que puguen incrementar aquestes dotacions, si es detecta que existeix aquesta necessitat.

Les aportacions extraordinàries van adreçades, d’una banda, als dos serveis que presta Càritas Tortosa: pel que fa al menjador social, els 38.000 euros previstos inicialment passaran a 76.000 euros. També es destinen 55.000 euros més al programa Tiquet Fresc, que d’aquesta manera s’incrementarà fins a 110.000 euros. Pel que fa a Creu Roja, els 11.000 euros corresponents al servei d’acollida integral passaran a 22.000.

D’altra banda, les subvencions per a atencions benèfiques a famílies també es dupliquen, de 57.000 a 114.000 euros, per a ajudes relacionades amb el lloguer, l’adquisició de productes farmacèutics, d’òptica o d’alimentació infantil, entre d’altres.

Finalment, augmenten en més del doble les ajudes d’urgència social lligades a la pobresa energètica, relacionades amb el subministrament elèctric, de telecomunicacions o de gas. En aquest cas passen de 37.000 euros a 96.000 euros, amb una aportació extra de 59.000 euros. Pel que fa al subministrament d’aigua, l’alcaldessa ha remarcat que l’empresa municipal Aigües de Tortosa ja garanteix la prestació del servei a les famílies que no disposen dels recursos. Aquestes aportacions extraordinàries suposen que el total que destina l’Ajuntament a aquests serveis d’atenció social puja a 418.000 euros.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -