14.3 C
Amposta

Tortosa crea una línia de 10.000 euros per subvencionar el sector cultural de la ciutat

Aquests ajuts s'han aprovat en un ple en el qual també s'ha aprovat, per unanimitat, el manifest institucional de l'Ebre contra el transvasament a Santander

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple extraordinari d’aquest dijous a l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat les bases específiques que han de regular l’atorgament de subvencions als agents culturals de la ciutat, per a l’organització de diferents activitats. Van adreçades a entitats, particulars o grups, perquè puguen destinar els recursos a les seues actuacions i produccions. Els ajuts compten amb un total de 10.000 euros, una xifra que duplica la prevista inicialment: “al pressupost contemplàvem 5.000 euros per a aquesta finalitat però, atesa la situació derivada de la paralització de l’activitat cultural per l’efecte de la pandèmia de coronavirus, hem cregut necessari incrementar la dotació”, explica l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. En aquest sentit, també ha remarcat “la clara aposta que fa l’equip de govern de Tortosa per la cultura i per les entitats de casa nostra que la duen a terme, que aquests mesos de juliol i agost estan oferint uns espectacles de molta qualitat dins la programació de Tortosa Viu L’Estiu”.

Aquestes subvencions s’han aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals, i l’abstenció del grup d’ERC. Al mateix ple també s’ha aprovat, en aquesta ocasió per unanimitat, el suport al manifest institucional de les Terres de l’Ebre contra el transvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigua del riu Ebre cap a Santander.

En l’àmbit de promoció de la ciutat, s’han aprovat les festes locals de Tortosa per al 2021: el 24 de maig serà festiu a tot el municipi, coincidint amb la Pasqua Granada. D’altra banda, a Tortosa, els Reguers i Vinallop serà festiu el 6 de setembre, dia de la patrona de la ciutat, la Cinta, mentre que a Jesús el segon festiu serà el 4 d’octubre, Sant Francesc; a Bítem, el 17 de setembre, amb motiu de la festa major; i a Campredó, el 23 d’abril, Sant Jordi.

El ple també ha aprovat inicialment la modificació puntual del POUM en relació a un equipament situat al carrer Bisbe Serra, amb els vots de Junts per Tortosa, Esquerra Republicana i el Partit Socialista, i els vots en contra de Movem, Ciutadans, i la CUP.

Precisament, la sessió ple ha acceptat la renúncia a l’acta de regidor de l’Ajuntament de Tortosa del fins ara portaveu de la CUP, Xavier Rodríguez, que posa punt final a una etapa de més de 5 anys com a edil. El substituirà el número 3 de la candidatura, Sergi Arnau.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -