14.3 C
Amposta

Tortosa completa una nova zona verda a Ferreries Nord amb l’arranjament d’un parterre

L'actuació ha permès adequar un espai en desús de la rambla Pompeu Fabra, on s'hi ha plantat arbrat i vegetació i s'hi ha instal·lat mobiliari urbà

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha finalitzat l’execució d’una nova zona verda al barri de Ferreries. L’actuació s’ha centrat en un espai, fins ara en desús, situat a la confluència de la rambla Pompeu Fabra amb la C-12. En aquest punt s’ha generat un espai amb arbrat, vegetació ornamental i mobiliari urbà, com ara bancs i papereres. L’arranjament d’aquesta zona verda s’ha dut a terme amb recursos municipals i de la brigada, amb una inversió de prop de 50.000 euros.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, destaca que l’actuació permet “crear una nova zona verda a la ciutat, a tocar d’un col·legi com és l’escola Cinta Curto, amb la qual cosa es converteix en un espai més amable i permet afegir una nova zona enjardinada al barri de Ferreries”. Roigé ha remarcat que des de l’Ajuntament “treballem per arranjar i fer més amables per a la ciutadania diversos espais de Tortosa”. En aquest sentit, recorda que les actuacions a la via pública enguany suposen una inversió de més de 3 milions d’euros.

L’actuació també ha inclòs la replantada d’arbres a la zona enjardinada de la mateixa rambla de Pompeu Fabra, en el tram que forma part de la urbanització dels Quatre Camins, a l’altre voral de la C-12. En aquest cas ha permès substituir les palmeres existents, que s’havien vist afectades per la plaga d’escarabat morrut.

Amb aquest enjardinament queda completada l’actuació que s’ha fet durant els últims mesos a tot el carrer. Anteriorment s’havien arranjat les voreres de la rambla de Pompeu Fabra, en el tram entre els carrers de València i el carrer del Comerç. Les obres tenien com a objectiu resoldre el mal estat de la vorera, provocat pel creixement expansiu de les arrels dels arbres. La tipologia de l’arbrat plantat en el moment que es va urbanitzar la zona va provocar que, amb el temps, el creixement expansiu de les arrels provoqués el trencament dels escocells i l’aixecament de la vorera. En alguns casos, fins i tot les arrels havien envaït algun dels embornals de desguàs.

En aquest cas, l’actuació també va permetre resoldre les afectacions que les arrels havien provocat a les canalitzacions del subsòl. Els arbres que presentaven una situació més greu van ser reposats per espècies amb arrelament més lent i de port mitjà.

Les actuacions de sanejament dels entorns dels escocells seguiran en carrers com el carrer de València o el carrer d’Arnes, al mateix sector de Ferreries Nord, per solucionar les afectacions provocades per les arrels dels arbres.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -