14.3 C
Amposta

Tortosa celebra la 12a edició de l’Artxibarri per promoure la convivència al nucli històric

El programa d'activitats començarà a les cinc de la tarda amb 'Dona la volta al món', un taller que permetrà als infants recórrer les places del barri amb un passaport

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El pròxim 7 de juny, Tortosa acollirà una nova edició de l’Artxibarri al nucli històric de la ciutat, una jornada lúdica i festiva organitzada per l’Ajuntament de Tortosa amb la col·laboració d’entitats com Atzavara-Arrels, Càritas, Fites, les fundacions Mercè Fontanilles i Resilis (PIL Ebre), en el marc de la Xarxa per la Convivència. L’esdeveniment, que arriba a la seva dotzena edició, té com a objectiu millorar la convivència i la cohesió social al barri.

Imatge de la presentació de la 12a edició de l’Artxibarri. Ajuntament de Tortosa. 2024.

El programa d’activitats començarà a les cinc de la tarda amb ‘Dona la volta al món‘, un taller que permetrà als infants recórrer les places del barri amb un passaport. A cada espai, faran una activitat relacionada amb una ciutat diferent, començant per Londres i acabant a Atenes, passant per diverses ciutats d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina. Els tallers inclouran dansa, música, cuina, horticultura, i altres activitats que mostren la diversitat i riquesa cultural de la població del nucli històric.

A les set de la tarda, a la plaça Mossèn Sol, s’ha programat una àgora ciutadana dels pressupostos participatius del nucli històric, on els veïns podran debatre i proposar idees per millorar el barri. Paral·lelament, hi haurà una mini àgora, un espai de joc i lúdic per als més menuts.

La jornada culminarà amb una actuació d’animació a la plaça Sant Joan, seguida d’un sopar comunitari A halar‘ a la plaça Mossèn Sol, on els veïns podran compartir un àpat i moments de convivència.

Cartell de la 12a edició de l’Artxibarri. Ajuntament de Tortosa. 2024.

El regidor d’Acció Cívica i Comunitària, Víctor Grau, ha destacat la importància de les activitats programades per mostrar la diversitat cultural del barri i ha agraït la feina de les entitats i persones que fan possible l’Artxibarri. Per la seva part, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha subratllat que la jornada contribueix a recuperar l’espai públic com a lloc de convivència i relació entre els veïns.

Finalment, Jordan ha destacat que Tortosa forma part del pla pilot del programa Barris amb futur de la Generalitat, un projecte que contribuirà al desplegament de la llei de millorament urbà, ambiental i social dels barris, i l’Artxibarri és un pas més en aquest esforç continuat per millorar la qualitat de vida al nucli històric de la ciutat.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -