14.3 C
Amposta

Tortosa, Amposta, Deltebre, la Ràpita, Gandesa i Móra d’Ebre amplien l’oferta de cicles formatius

Educació amplia amb set nous cicles l’oferta formativa de Formació Professional a les Terres de l’Ebre el curs 2022-2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre ha presentat la nova oferta formativa de Formació Professional. Els centres educatius de Tortosa, Amposta, Deltebre, la Ràpita, Gandesa i Móra d’Ebre amplien l’oferta de cicles de grau bàsic, mitjà i superior i els instituts de l’Ebre (Tortosa), el Terra Alta (Gandesa) i el de Flix certifiquen la professionalitat amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Una oferta educativa que ha anat en creixement els darrers anys i que s’ha adaptat a l’economia del territori, “per tal que el jovent ebrenc rebi una formació que els faciliti l’accés al món laboral, les empreses tinguin persones formades i el talent es quedi a les Terres de l’Ebre”, ha dit el delegat del Govern, Albert Salvadó.

La Formació Professional és una aposta del Govern per aquesta legislatura i a les Terres de l’Ebre s’han implementat una oferta basada en quatre eixos bàsics: l’agroalimentari, el turisme, l’energia i la informàtica. L’objectiu, com ha explicat la directora territorial, Montserrat Perelló, és crèixer en les diverses famílies professionals i també se’n creen de noves, com la família d’obra civil i construcció, per la demanda laboral cada vegada més gran. En concret, el nou curs 2022-2023 els centres educatius de les Terres de l’Ebre oferiran la nova oferta formativa següent:

  • INS Montsià (Amposta): Grau Superior Animacions 3D, jocs i entorns interactius
  • INS Deltebre: Grau Mitjà de Construcció
  • EA Gandesa: Grau Superior Vitivinicultura
  • INS Julio Antonio (Móra d’Ebre): Grau bàsic d’Informàtica d’oficina
  • INS Els Alfacs (la Ràpita): Grau bàsic Serveis Administratius
  • INS de l’Ebre (Tortosa): Grau Mitjà de Gestió administrativa en l’àmbit sanitari
  • ESARDI Amposta: Grau Superior de Projectes i Direcció d’obres de Decoració (Adaptació en bioconstrucció).

Al mateix temps, l’oferta formativa d’FP augmenta també amb nous cursos d’especialització a l’Institut Montsià d’Amposta sobre Ciberseguretat en tecnologies de la informació i Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics, a l’Institut de l’Ebre el de Fabricació intel·ligent i l’Institut Julio Antonio d’Implementació de Xarxes 5G.

D’altra banda, el Departament d’Educació amb el SOC ofereixen nous certificats de professionalitat als estudis de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (nivell 2) i Mecanització per arrencament de ferritja (nivell 2) de l’Institut de l’Ebre, dels estudis d’Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de màquines (nivell 1) a l’Institut Terra Alta, i al de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (nivell 2) de l’Institutde Flix.

També tres centres de les Terres de l’Ebre se sumen al nou programa d’impuls de les llengües estrangeres que consisteix a oferir un mòdul dins del cicle en llengua estrangera durant els dos cursos. Concretament els centres son l’Institut Els Alfacs al Grau Mitjà de Gestió Administrativa, l’Institut de l’Ebre de Tortosa al Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes i al Grau Superior de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia, i l’Institut Montsià d’Amposta al Grau Superior d’Automoció i al Grau Superior d’Administració de sistemes informàtics en xarxa.

El portal preinscripcio.gencat.cat recull tota l’oferta unificada dels diferents ensenyaments i tota la informació per a la preinscripció.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -