14.3 C
Amposta

Tortosa adjudica el projecte per fer visitables les restes arqueològiques de la plaça de la catedral

Els treballs per museïtzar els vestigis coincidiran amb el final de la construcció de la plaça elevada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha adjudicat el projecte museogràfic de l’espai Cota 0 per fer visitables les restes arqueològiques de la plaça de la catedral a l’empresa Grop Exposicions Museogràfiques, segons ha anunciat el consistori. El valor de l’adjudicació ha estat de 216.057,52 euros. Els treballs continuaran les feines que s’estan fent en aquest espai per construir una plaça elevada al davant de la façana principal de la catedral. Està previst que la museïtzació pugui coincidir amb el tram final de les obres. L’ajuntament subratlla que els vestigis són “d’elevada transcendència” atès que abasten més de quinze segles d’història de Tortosa a través de diferents etapes de la ciutat.

Segons destaca l’Ajuntament, les troballes inclouen restes romanes del segle I i un tram d’uns 55 metres de muralla del segle V que permeten documentar la ciutat de Dertosa. També hi ha vestigis d’una fàbrica de salaons del mateix segle V i l’absis d’una edificació de caràcter religiós d’època visigòtica, del segle VI, que es considera que podria ser la primera basílica cristiana de la ciutat. Unes altres restes importants són les de la façana fluvial de l’època del Renaixement, del segle XVI, documentada en un dibuix del pintor flamenc Anton van den Wyngaerde.

El projecte compta amb finançament de la Unió Europea a través del programa operatiu Feder dins del projecte ‘Dertosa-Turtuxa-Tortosa: una ciutat, tres noms i 2.000 anys’.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -