14.3 C
Amposta

Tornen les jornades GastroRecup amb menús per conscienciar sobre el malbaratament alimentari

Enguany hi participen els restaurants de L’Antic Molí, Albert Guzmán, Meleta de Romer i La Barraca amb propostes gastronòmiques d'entre 20 i 30 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

En el marc de la quarta edició de la campanya GastroRecup ‘Aprofitem els aliments’, impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, quatre restaurants de les Terres de l’Ebre s’hi han tornat a sumar per oferir menús plens de creativitat i compromís amb la sostenibilitat. L’objectiu és conscienciar els comensals sobre el malbaratament alimentari i posar en valor el reaprofitament dels productes.

Enguany hi participen el restaurant d’Albert Guzmán de la Ràpita i Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar amb un sopar el divendres 24, La Barraca de l’Ampolla amb un dinar i L’Antic Molí d’Ulldecona el diumenge 26 també a hora de dinar. Tots amb propostes gastronòmiques a partir dels 20 euros.

Tal com ha explicat Vicent Guimerà, xef del restaurant faldut, «els comensals viuran una experiència única i sorpresa, ja que el menú no es revelarà fins al mateix moment del servei».

Cartell de les jornades GastroRecup 2025

‘Una experiència sostenible i amb valor afegit’:

El valor afegit d’aquesta iniciativa està en l’origen dels ingredients, ja que tots els plats es cuinen amb aliments descartats de la cadena alimentària per excés de producció o criteris estètics, però que es troben en perfecte estat per al consum. Aquests productes són cedits per empreses col·laboradores compromeses amb la responsabilitat ambiental i social.

Els àpats dels restaurants ebrencs s’emmarquen dins la xarxa d’activitats de la campanya GastroRecup ‘Aprofitem els aliments’, que enguany compta amb més de 60 restaurants participants arreu de Catalunya, així com altres accions destacades com la 5a Marató #JoEspigolo i el Gran Dinar d’Aprofitament Alimentari de Vic, que va reunir més de 400 assistents.

Avui, a falta de dos setmanes per al gran esdeveniment gastronòmic, els tiquets de gairebé tots els restaurants estan esgotats.

Redacció M.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -