14.3 C
Amposta

Tornen les jornades gastronòmiques i científiques GastroMar L’Ampolla amb xefs de renom

En la seva tercera edició, l'esdeveniment comptarà amb xefs com ara Joan Roca, Xavier Pellicer, Silvia Anglada o Carlota Claver

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 12 al 14 de març, l’Ampolla acollirà la tercera edició de GastroMar, les jornades professionals gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar, la sostenibilitat, la cuina marinera, la pesca i els productes de les Terres de l’Ebre. Organitzades per l’Ajuntament de l’Ampolla, Repicat Sc i Fundació Alícia, GastroMar L’Ampolla 2023 serà una de les edicions amb més xefs amb estrella Michelin i altres reconeixements internacionals, però també una de les més didàctiques -i científiques- de totes. 

Joan Roca, Jeroni Castell, Paco Pérez, Joel Castanyè, Nicolás de la Vega, Francesc Beltri, Joseba Cruz, Joan Capilla, Xavier Pellicer, Carlota Claver, i Slvia Anglada, posaran sobre l’escenari del GastroMar L’Ampolla tota la passió que senten pels productes que ens regala la mar -i la terra-, la mateixa passió que traslladen a suculents elaboracions culinàries en els seus restaurants El Celler de Can Roca***, Les Moles*, Miramar** i Enoteca**, La Boscana*, Slow and Low*, Le Clandestin, L’Algadir del Delta, Xavier Pellicer, La Gormanda i  Es Tast de Na Sílvia. L’apartat més dolç el posarà el mestre xocolater Oriol Balaguer, qui portarà la mar a la pastisseria i la pastisseria a la mar. 

Però a més de showcookings i demostracions culinàries, GastroMar L’Ampolla ofereix molt més. Perquè, mentre que un escenari farà olor a cuina i als ingredients de la mar, en l’altre escenari es debatran les particularitats de cada espècie marina, així com altres temes vinculats a la mar Mediterrània, des d’un punt de vista i anàlisi més científic i acadèmic. Així, també passaran per GastroMar, Iris Triola, Carmina Ontiveros i Anna Bozano de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, per explicar el seu punt de vista com pescadora, armadora i cuinera i biòloga de la mar, respectivament; la divulgadora Eli Bonfill, oceanògrafa de plancton.catl’armadora Cristina Caparrós; científics de l’IRTA La Ràpita, per parlar de gastronomia circular; i des de Menorca, l’Associació Fra Roger explicarà el Projecte Agroxerxa Menorca. La part més científica i divulgativa també vindrà de la mà de Joan Alginet del col·lectiu GALP Terres de l’Ebre/Mar de l’Ebre (Grup d’Acció Local Pesquer), i de Toni Massanés, de la Fundació Alícia, qui oferirà una conferència titulada “Investigació per a menjar millor”.  

A més, també es podran veure i escoltar a productors i elaboradors d’altres productes que formen part de la riquesa natural de les Terres de l’Ebre. Així mateix, intervindran en aquesta edició del GastroMar L’Ampolla les periodistes gastronòmiques Carme Gasull, i Paula Molès, per parlar sobre la comunicació de la gastronomia i la sostenibilitat. 

Gastronomia, biologia, cultura i pescas sostenible

Amb aquest format es pretén, veure i viure com les cuineres i cuiners treballen en directe, amb els productes que la part acadèmica i científica defensa i promociona, per les seves particularitats i possibilitats culinàries i gastronòmiques mentre es debat sobre i el present i futur de tot plegat.  “GastroMar és l’esdeveniment que combina perfectament els conceptes de ‘cuina i ciència’ amb el Mediterrani com a principal fil conductor”, explica Lluís Bofill, de Repicat, impulsors de les jornades que pretenen, aplegar en tres dies “gastronomia, biologia, cultura i tradició culinària, antropologia, pesca sostenible, dones i homes del mar, xefs de tots els perfils cuinant en directe i interactuant amb científics i experts”. 

GastroMar, que se celebrarà enguany en l’Hotel Flamingo de l’Ampolla, es podrà seguir en directe via streaming pel canal de youtube GastroEvents i per TV al Canal Terres de l’Ebre. En tot cas, són jornades obertes a tots els públics, i més especialment als estudiants i professionals de la cuina, que podran intervenir i interactuar amb els xefs i conferenciants.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -