14.3 C
Amposta

Tivissa publica el cartell de “Les nits a la Baranova”, quatre nits de música en un indret privilegiat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La plaça de la Baranova de Tivissa és un indret privilegiat, mirador de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó.

La iniciativa cultural “Les nits a la Baranova” de Tivissa va nàixer, ara fa set anys, per recuperar una tradició molt arrelada que converteix aquesta plaça en un espai de convivència lúdico-festiva, propiciat per la bona climatologia estiuenca de la plaça i el seu entorn. Des de sempre, la “fresca de la Baranova” ha propiciat esbarjo, convivència entre veïns, i actes culturals com les tradicionals ballades de sardanes amb “gramola”.

Per tot plegat, la iniciativa cultural “Les nits a la Baranova” desenvolupa, durant els caps de setmana del mes d’agost, tot un seguit d’activitats a l’aire lliure per incentivar, dinamitzar i fomentar els valors històrics, populars i tradicionals de casa nostra, tot gaudint de la fresca de la Baranova.

Aquesta nova edició, organitzada per l’Ajuntament de Tivissa, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura, i de diversos col·laboradors particulars i empreses locals o properes que fan realitat aquest projecte.

Programa de les “Les nits a la Baranova” 2021

Dissabte, 30 de juliol – 22.00 h

NIT LÍRICA

L’Ajuntament de Tivissa aposta per apropar els valors de la lírica a les Terres de l’Ebre per tal que la gent del territori gaudeixi d’una oferta artística de gran qualitat i també afavorir i potenciar la projecció de les millors veus joves de la lírica del nostre país. Donada la situació excepcional, el consistori ha decidit mantenir el concert a l’aire lliure, fora a la plaça, amb un cartell amb uns cantants i una programació de primer nivell artístic.

Anna Brull, mezzosoprano (L’Ampolla, 1987) 

Forma part la companyia de l’Òpera de Graz (Àustria) des del 2013 on ha interpretat més de 25 rols; entre els quals el Prinz Orlofsky al Ratpenat, Fàtima a l’Oberon de Weber, Maria de Buenos Aires d’Astor Piazzola, Donna Elvira al Don Giovanni de Mozart, la Marquesa Melibea al Viaggio a Reims de Rossini i Rosina al Barbiere di Siviglia, paper pel qual fou guardonada amb l’ “Österreichischer Musiktheaterpreis” com a millor artista revelació l’any 2017.

Va estudiar pedagogia del cant a l’ESMUC (Barcelona) i continua els estudis de cant líric al Conservatoire Royal de Bruxelles i al Conservatorio Tito Schipa di Lecce (Itàlia). Debuta a Lecce (Itàlia) com a Cherubino en l’Ópera de Mozart Les noces de Figaro, paper que interpreta tambè al Theater Hof a Alemanya. Seguint amb el repertori Mozartià actua a França al Teatre de Saint- Etienne com Annio en la Clemenza di Tito i interpreta la Zerlina a la Komische Oper de Berlin.

Entre els seus reconeixements destaca també el Premi de cant liric “Valerio Gentile” i el Premi Nacional de les Arts Italianes. Del seu repertori simfònic cal destacar el debut al Musikverein de Viena interpretant les Folk songs de Luciano Berio sota la direcciò d’Oksana Lyniv. Ha interpretat tambè el Sheherezade de Ravel a Villach (Àustria) i las Siete Canciones Populares Españolas i el Amor Brujo de Manuel de Falla a l’Òpera de Graz.

Isaac Galán, baríton (Saragossa, 1981)

Comença els seus estudis de Cant al Conservatori Professional de Música de la seva ciutat natal per, posteriorment, continuar amb ells a l’Escola Superior de Música Reina Sofia sota la direcció de Teresa Berganza, Tom Krause i Manuel Cid. També realitza durant un curs l’Operastudio al Teatre de l’Òpera de Zurich. Així mateix, ha estat finalista i premiat en diversos concursos internacionals com el Francesc Viñas o Manuel Ausensi a Barcelona, ​​o guanyador del Premi del Públic en els Ambaixadors Lírics celebrat a Mont-real (Canadà).

En els últims anys Isaac Galán desenvolupa una important activitat operística a teatres com el Teatre Real de Madrid, el Gran Teatre de Liceu de Barcelona, ​​l’Òpera de Oviedo, el Teatre Colón de Buenos Aires, el Festival de Pentecosta a Salzburg, el Festival de Ravenna, l’Òpera de Montpeller, el Palau de les Arts València, el Teatre de la Zarzuela, el Teatre de la Maestranza o el Teatre Manoel Malta, Perez Galdós entre altres.

També ha participat en importants produccions sota la direcció escènica de Krzysztof Warlikowski, Laurent Pelly, Chritoph Marthaler, E. Sagi, Vicent Boussard, Francisco Negrín, Giancarlo de la Mònaco, Damiano Michieletto o Olivier Tambosi. 

Com a cantant de concert ha actuat en sales com l’Auditori de Saragossa, l’Auditori Nacional de Madrid, l’Auditori Baluard de Pamplona, ​​el Teatre Monumental de Madrid, l’Auditori de Lleida, Cité des Congress a Nantes i Angers o l’Auditori de Palma de Mallorca. A més, ha estat acompanyat per orquestres com l’Orchestre National des Pays de la Loire, l’Orquestra Simfònica de Balears, l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra Simfònica de Navarra, l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, el Grup Enigma de l’Auditori de Saragossa, l’Orquestra Simfònica de Sant Domingo o l’Orquestra de la Universitat de València, Salzburg Camerata Orchestra.

Josep Buforn, pianista repertorista

Nascut a Barcelona, estudia al Conservatori de Barcelona obtenint les màximes qualificacions i Premis d’Honor, a més de guanyar nombrosos premis en concursos de piano. Té una gran experiència com a repertorista, tasca que inicia als onze anys amb el Cor Vivaldi de Barcelona. Actualment, és pianista titular de l’aula de cant del Palau de la Música Catalana i acompanyant del Cor Jove de l’Orfeó Català. Ha estat professor del Conservatori del Liceu i col.labora amb el Festival de Peralada, el Cor del Gran Teatre del Liceu, el Cor de Cambra del Palau i l’Orfeó Català. Ocasionalment fa incursions en el món solista i ha estat enregistrat per RNE i Catalunya Música. Ha col.laborat amb formacions com l’OSV, la JONC o la Banda Municipal de Barcelona. Aquesta primavera ha debutat a la mítica sala del Carnegie Hall de N.Y. junt amb la flautista Elisabet Franch com a premi el seu Cd “Gypsy Airs”.

Entrades numerades: 25 € – 15 €turismetivissa.com. Aforament limitat, ús obligatori de mascareta.

Dissabte, 07 d’agost – 22.00 h

Plaça de la Baranova

NIT CLÀSSICA

Concert a càrrec de Robrecht de Roeck, violoncel solista.

Quintet Mompou: Àngels Espiell, violí. Laia Ferrer, violí. Gabriel Torner, viola. Carlos Villa, violoncel. Eudald Ribas, contrabaix.

El Quintet Mompou neix l’any 2016, com a iniciativa de l’Associació I Catalani. És una formació estable de corda amb arc (violins, viola, violoncel i contrabaix), establerta per poder interpretar el repertori de cambra i poder acompanyar el repertori d’orquestra amb solista. Compta amb músics catalans amb titulació superior i experiència concertista.

Robrecht de Roeck (Brasschaat, Bèlgica, 1997), de pares músics, mare catalana i pare d’origen belga, nacionalitzat espanyol. Ha sigut alumne de violoncel dels professors Alexis Lanza, Núria Ganyet i Cristian Florea. Va cursar el grau professional al Conservatori Professional de Badalona, amb el professor Mark Friedhoff, el grau superior al Conservatori Superior del Liceu, amb els professors Peter Thiemann i Erika Wise, i el màster d’interpretació musical a la Universitat Internacional de València (VIU) amb el professor Josep Trescolí. En l’actualitat fa classes de perfeccionament amb el professor Lluís Claret.

Ha guanyat una Beca a l’Excel·lència de la VIU (València, juliol 2019); el 1r Premi al concurs SIMW International Competition (Stuttgart, juliol 2018); una Beca d’Excel·lència de la Fundació Ferrer-Salat; el 1r Premi al concurs Isaac Albéniz en la categoria de corda (juliol 2017); el 2n Premi en la categoria A (setembre 2016) i el Premi extraordinari (setembre 2015) en el Concurso Jóvenes Promesas Jaime Dobato Benavente; una beca del Gremi d’Editors de Música de Catalunya (agost 2016); en el Certamen Nacional de Interpretación “Intercentros Melómano” el 1r premi en la final catalana (novembre 2014), finalista a nivell espanyol categoria estudis superiors (desembre 2016); el Premi del Públic del Concurs Obert l’Arjau (abril 2013); el 2n premi del VIII Concurs Vila de Salou (novembre 2008).

Divendres, 13 d’agost – 22.00 h

Plaça de la Baranova

NIT SIMFÒNICA

Concert musical a càrrec de la Banda de Música de Benissanet. La banda es va ser fundada en 1900. La seva activitat musical només es va parar durant els anys de la Guerra Civil i des de llavors ha estat un referent cultural a la nostra comarca i en tot el territori català. 

Entre altres reconeixements i guardons, se li ha atorgat el de la Sirga d’Or, la màxima distinció a la Ribera D’Ebre que concedeix el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Actualment la Banda de Benissanet està formada per músics de Benissanet, Miravet, Móra d’Ebre, Tivissa, Bot, Riba-roja i el Pinell de Brai. Aquesta pluralitat és deguda a la tasca de difusió i ensenyament musical que es fa des de l’Escola Municipal de Música de Benissanet, escola que compta amb quatre aules delegades i que a part de l’objectiu de difusió de la música tradicional de banda, proveeix els faristols d’aquesta formació de músics que amb el seu esforç i il·lusió treballen per a aconseguir mantenir un acurat nivell interpretatiu.

La Banda de Música de Benissanet, amb un gran compromís de recuperació, defensa la cultura musical de la Ribera d’Ebre i a la Terra Alta, i amb l’ajuda del Consell Comarcal i el Departament de Cultura, ha recuperat i harmonitzat les jotes dels pobles de la Ribera i d’alguns de la Terra Alta.

Dissabte, 21 d’agost – 22.00 h

Plaça de la Baranova

NIT DEL JAZZ

En aquesta ocasió, l’espectacle de Les Nits a la Baranova es renova amb un nou estil musical, que fins ara encara no havia arribat a aquest projecte cultural. De la mà de Paula Peso i el Taller de Músics. Paula Peso, vinguda del barri de Sant Andreu Comtal (Barcelona), canta des de petita, quan cantar es va desvetllar com la seva gran passió. 

Paula presenta un projecte que ens acosta a la música R&B i funk amb inspiracions de Soul. Té una veu poderosa amb un registre pronunciat que embolcalla l’escenari d’una atmosfera càlida però potent a parts iguals. 

Després de gravar el seu primer EP l’any 2017 dins del projecte Cabal Musical, ara presenta el seu primer disc Teach You Right. Un disc fresc i dinàmic que beu del funk, el soul, la música urbana… amb un “groove” molt personal de l’artista que s’expressa a partir de les seves lletres.

La mà del Lalo López (Fundación Tony Manero), com a productor musical del disc, està present en les cançons donant un toc funk i personal molt especial. Així com també la producció musical de Quiroga que aporta aquest punt més urbà.

La Paula Peso s’està consolidant en l’escena musical, on destaquen alguns concerts realitzats com al Cicle Música als Parcs, el Jamboree, al Mercat de Música Viva de Vic, Festes de la Mercè, al BAM, Palo Alto Market, entre d’altres. 

Fitxa Artística: Paula Peso – Veu. Ferran Pegenaute – Guitarra elèctrica. Matt Devillers – Bateria i cors. Pau Garcia – Teclats i synth. Alberto López – Baix.

Venda d’entrades numerades: 3 €. Aforament limitat, ús obligatori de mascareta turismetivissa.com.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -