14.3 C
Amposta

Tivenys, Miravet i Tivissa entre els 15 millors pobles per fer turisme rural a Catalunya, segons “La Razón”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Municipis de les Terres de l’Ebre sempre es troben entre les destinacions dels rànquings turístics dels mitjans de comunicació. En aquest cas, el diari La Razón va publicar el divendres 18 de novembre una llista amb 15 municipis rurals catalans els quals recomana visitar per gaudir de petites localitats envoltades de natura i muntanya. En aquest llistat trobem Miravet i Tivissa de la Ribera d’Ebre i Tivenys del Baix Ebre.

Segons explica La Razón en aquest reportatge, a Tivenys, situat a la comarca del Baix Ebre, i a 2 hores i 15 minuts amb cotxe des de Barcelona, ​​hi destaca una espectacular obra hidràulica d’època renaixentista que comparteix amb Xerta. Es tracta d’una presa amb un assut d’uns 310 metres de llargada construïda en diagonal de costat a costat del riu Ebre. Hi ha una platja fluvial ideal per relaxar-se i gaudir de l’entorn natural del riu. Es pot fer l’itinerari des del parc municipal de la vila fins a l’assut, vorejant el riu. La història, la vida, l’economia i les tradicions de Tivenys estan lligades al riu. Actualment, és una població on regna la tranquil·litat i on es pot gaudir de vistes i diverses activitats al voltant del riu, que també ha deixat nombrosos testimonis de la seua importància en el passat.

Tivissa és un poble de la Ribera de l’Ebre, a 1 hora i 45 minuts amb cotxe des de Barcelona, ​​amb profundes arrels històriques, on els ibers van deixar una emprempta molt marcada. Es conserven diferents coves de la prehistòria i es poden veure pintures rupestres que van ser declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1998 i també Bé Cultural d’Interès Nacional – Zona Arqueològica (BCIN). També reben el títol de Bé Cultural d’Interès Nacional a la categoria de monument històric les muralles de Tivissa i els portals d’entrada al recinte fortificat. Tivissa, potser el municipi més encantador de les Terres de l’Ebre, és una vila enfilada i envoltada de muntanyes, amb portals a través dels quals s’accedeix a un tramat de carrers estrets i sinuosos on poden descobrir cases senyorials o l’església arxiprestal de Sant Jaume.

Miravet, també a la Ribera d’Ebre, a unes dues hores des de Barcelona amb cotxe, té una gran història a causa de la seua situació estratègica respecte del riu Ebre, que va permetre un notable creixement econòmic i poblacional. No es pot parlar de Miravet sense referir-se al castell, un dels monuments més destacats i importants de l’arquitectura romànic-gòtica de Catalunya. Està situat al capdamunt de la població i permet unes vistes magnífiques. Dins el nucli de Miravet també hi ha l’Església Vella, construïda durant els segles XVI i XVII sobre les bases de l’antiga mesquita de la població. Va patir una severa degradació durant la Guerra Civil i ara s’utilitza per a la població com a centre cultural.

Des de Miravet també es pot gaudir d’una ruta ambientada en la Batalla de l’Ebre on se segueix un recorregut pels voltants del municipi passant paratges emblemàtics.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -