14.3 C
Amposta

Tímida activació dels càmpings i hotels a les Terres de l’Ebre

Tret de comptades excepcions, els establiments continuen tancats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La primera jornada de la fase 1 de desescalada al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre ha comportat, de retruc, el començament de la temporada turística. Sense Setmana Santa ni festius, fins aquest dilluns no han pogut començar a obrir els establiments. Encara que la majoria d’hotels i cases rurals seguiran tancats, alguns càmpings i hotels ja s’han aventurat a obrir portes.

A les Terres de l’Ebre, un dels establiments del sector hostaler que ha decidit obrir portes després de dos mesos de confinament és l’hotel restaurant Diego de Santa Bàrbara (Montsià). Dilluns al matí va rebre els primers clients, principalment del mateix poble, que conserven el costum dels esmorzars de forquilla i, al migdia, servint dinars. Ho han fet, en tots els casos, habilitant com a menjador una de les seves dues grans terrasses exteriors. “No ha calgut molta inversió: separar taules i cadires a dos metres”, precisa el seu propietari, Diego Arasa.

Un cartell amb una gran aspa roja sobre la barra i altres espais comuns indica que queden, de moment, fora de servei per garantir les mesures de seguretat davant el coronavirus. Ampolles de líquid desinfectant són visibles en diversos espais de l’establiment, que és objecte de neteja freqüent. “La gent està molt conscienciada: se separa, cadascú al seu lloc, van al lavabo un en un, tenim les mesures de neteja, guants, mascaretes…”, sosté el propietari.

També l’hotel, amb una vintena d’habitacions, ha tornat a obrir en marxa aquest mateix dilluns. A banda de turistes, acullen sovint molts treballadors de fora que han de venir a la zona. “Ja tenim alguna reserva per aquesta setmana i la vinent. Tot comença molt a poc a poc, esperant que s’arrangi”, apunta Arasa. L’establiment familiar, que comptava amb una quinzena de persones en plantilla, ha reprès l’activitat amb un terç dels treballadors. “A veure si la setmana vinent en podem posar dos mes i l’altra dos mes i en un mes que pugui estar tot en marxa. Seria fabulós per a tots”, manifesta.

Conscient que la gran majoria dels clients turistes no trucaran a la porta dels establiments ebrencs fins que s’aixequin les restriccions de mobilitat fora de territoris com l’àrea metropolitana de Barcelona, Arasa és partidari d’iniciar ara l’activitat. “Hem d’estar preparats per quan vinguin. Si en dos setmanes o tres venen, hem d’estar preparats per acollir-los com mereixen”, reflexiona, optimista. “Pel bé de tots les Terres de l’Ebre necessitem gent que vingui aquí a gaudir-les, perquè són impressionants”, tanca.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -