14.3 C
Amposta

Territori manté reunions amb la Taula de Consens per presentar al·legacions al Pla Delta estatal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller de Territori i Sostenibiltiat, Damià Calvet, ha anunciat que tècnics del Departament han iniciat reunions amb la Taula de Consens pel delta de l’Ebre amb l’objectiu d’elaborar i presentar conjuntament al·legacions a la proposta de Pla de Protecció presentada pel govern espanyol. Segons ha precisat, les al·legacions, que s’han de presentar abans del 5 d’abril, volen “combatre aquesta visió de l’Estat de deixar fer a la natura sense tenir en compte que hi ha circumstàncies que l’han condicionat”, com la històrica manca d’aportacions de cabals i sediments al tram final del riu. El conseller ha rebutjat la proposta de fer recular la línia costanera davant l’increment del nivell del mar que planteja el govern espanyol.

“El Govern treballem en contra d’això des de múltiples fronts. El Departament de Territori prepara la informació de base des de l’ACA, la Direcció General de Costes i la contrasta amb altres departaments, com Agricultura, que han de dir la seva. Tota aquesta informació la contrastem, ja ho hem començat a fer, amb la Taula de Consens”, ha explicat Calvet.

Segons ha precisat, ja s’ha produït una primera reunió amb l’ens que agrupa les comunitats de regants i els ajuntaments del Delta i aquesta mateixa setmana està prevista la segona. Tot plegat, segons ha avançat, ha de permetre elaborar “un paquet d’al·legacions” consensuat que representi l’oposició de “la part catalana” davant del pla estatal.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -