14.3 C
Amposta

Tensió i passió al ple de l’Ajuntament de Vilalba dels Arcs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un dels fets que actualment es viu en aquesta societat és la seua desafectació de la vida política de la majoria de les grans ciutats. Fets i sentiments que es manifesten a la majoria de les enquestes que pregunten sobre l’afectació del ciutadà respecte la política.

Tanmateix, aquesta percepció que manifesten les enquestes quan passem a la vida local de molts pobles petits la situació canvia radicalment. Llavors la passió i els personalismes entre en acció i la política traspassa els límits quasi permesos de la cortesia, el respecte i la bona educació. Certament la política de poble es viu d’una altra forma, els personalismes i la intensitat del debat preval per damunt de totes les coses.

Un dels pobles on encara es viu la política amb passió, intensitat i al límit és a un poble de la Terra Alta, Vilalba dels Arcs. Doncs resulta que aquest municipi terraltí els plens son un exemple del comentat anteriorment. El darrer ple celebrat el dia 8 juliol telemàticament es pot veure per YouTube i ja porta més de 300 visualitzacions. Un xifra realment espectacular tenint en compte que aquest municipi terraltí té una població d’aproximadament 635 habitants, la qual cosa fa pensar que la seua expectació ha superat els límits del municipi.

El transcurs del ple fou bastant tensat entre la regidora d’Activa’t Vilalba, Laura Domènech i l’alcalde Isidro Sampé, d’Units per Vilalba-FIC. Una tensió que es respirava a l’ambient, una tensió que va explotar en el moment dels precs i preguntes quan la regidora Laura Domènech (minut 50 del vídeo del ple) va preguntar a l’alcalde sobre una reunió que, suposadament, havien demanat feia temps uns veïns del carrer Sant Isidre amb els tres partits del consistori. Davant aquest pregunta el debat dialèctic entre Domènech i l’alcalde es va acalorar d’acusacions i negacions, ja que el Govern local va negar que aquesta trobada s’hagués demanat formalment al consistori. Isidro Sampé va acusar de mentidera a la regidora de l’oposició tal com es pot veure a les imatges. Aquesta darrera acusació i pèrdua de control per part de l’alcalde va provocar que l’altre regidor d’Activa’t Vilalba, Marc Solé, demanés a l’alcalde un gest de disculpa cara la seva companya, i la primera tinent d’alcalde, Maria Tere Mariné, demanés calma i tranquil·litat afirmant “Isidro relaxa’t, no cal perdre el respecte”.

El cert, que a la majoria de pobles la política es viu amb molta tranquil·litat, però de vegades per tradició, per personalismes o simplement per passió hi ha municipis que la política es viu en més passió i rauxa. Una passió i rauxa que de vegades sobrepassa els límits del respecte.

Pots veure el ple en aquest enllaç (moment més tens a partir del minut 50).

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -