14.3 C
Amposta

Tècniques especialistes en educació infantil es manifesten per denunciar la situació que estan vivint en escoles rurals d’arreu del país

Després de 7 anys treballant en un pla pilot de la Generalitat, no se’ls reconeix cap dia de feina

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una dotzena de persones es van manifestar el dimarts, als Serveis Territorials d’Educació de les Terres de l’Ebre, per denunciar que desenes de Tècniques Especialistes en Educació Infantil (TEEI) després de 7 anys treballant a escoles rurals gestionades pel Departament d’Educació, s’han quedat sense feina. Moltes encara estan a l’atur amb escasses opcions d’aconseguir una plaça, ja que el departament es nega a reconèixer-los els anys treballats. 

Totes elles van formar part d’un pla pilot experimental, impulsat pel departament, amb l’objectiu de facilitar l’escolaritat d’infants d’1 a 3 anys en els municipis amb baixa densitat de població, i aturar aixì la pèrdua d’alumnes per contribuir a mantenir la vida als pobles.

Malgrat que moltes d’aquestes treballadores han estat treballant set anys a escoles rurals del departament, estaven contractades pels respectius ajuntaments i una vegada acabat el pla, la seua plaça es va integrar com a plaça de la Generalitat. Des de la CGT d’Ensenyament exigeixen “el reconeixement dels anys treballats a escoles del departament com a treballadores del departament i que no siguin abocades a l’atur de llarga durada”. També demanen que les TEEIs que actualment treballen en escoles rurals siguin contractades com a Educadores de llar d’infants amb el sou i la categoria laboral corresponents, donat que un cop finalitzat el Pla pilot, el departament va modificar les seves funcions atribuint-lis tasques de tutorització de grups d’infants que són pròpies de les Educadores de llars d’infants.

La manifestació es va realitzar simultàniament a cinc serveis territorials alhora entre Lleida, Tarragona, Girona, Manresa i aquí a Tortosa.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -