14.3 C
Amposta

Tarragona és la segona demarcació amb més casos discriminatoris de LGTBI-fòbia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció/Diari Més.- El 30 de Maig l’Observatori Contra L’Homofòbia (OCH) de Catalunya presentarà el seu informe anual sobre l’estat de l’LGTBI-fòbia –és a dir, els casos de discriminació o agressió contra lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals– durant l’any 2018. En l’informe s’hi especifica que Tarragona és la segona demarcació de Catalunya on s’hi han registrat més incidències, un 27% del total.

Tanmateix, i tenint en compte el context de les eleccions municipals, el president de l’Observatori ha volgut recordar que «les polítiques municipals LGTBI són molt imprescindibles per a sensibilitzar a la societat en l’àmbit local». En aquest sentit, va instar públicament als partits a comprometre’s amb els drets i llibertats del col·lectiu en el proper mandat i li va recordar al govern local de Tarragona que «la moció de Gènere Lliure sobre la defensa i drets de les persones transgènere i intersexuals per a habilitar WC públics a l’Ajuntament i locals municipals sense etiquetes segueix sense haver-se fet efectiva més d’un any després de la seva aprovació». Precisament Gènere Lliure organitza una concentració contra l’LGTBI-fòbia a les 19 hores a la plaça de la Font de Tarragona. Per part de l’Ajuntament, es té previst que alumnes de l’escola d’oficis pintaran un banc públic de la plaça Imperial Tàrraco amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. A les 13 hores, a les escales de l’Ajuntament, es durà a terme l’hissada de la bandera i es llegirà el manifest. La mateixa lectura del manifest també es farà al passadís del Teatre Auditori de Salou. Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus farà l’hissada de bandera al balcó de l’Ajuntament a les 9 hores, a instàncies del col·lectiu H2O. A les 18.30 hores s’inaugurarà l’exposició Facetas al Casal de les Dones de Reus.

Avui, dia mundial contra l’LGBTI-fòbia, es commemora la sortida de l’homosexualitat l’any 1990 del llistat de malalties de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -