14.3 C
Amposta

Talls misteriosos d’Internet i telefonia afecten edificis públics de la Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Internet o la fibra òptica i la telefonia son serveis escenssials i imperscindibles actualment per al bon funcionament de les empreses i de les administracions. A Sant Carles de la Ràpita l’últim any han sofert talls puntuals d’aquests serveis, l’última vegada aquest mateix dimarts, 13 d’abril, que han afectat especialment els edificis de titularitat de la Generalitat de Catalunya com les escoles, instituts, el Centre d’Atenció Primària o l’equipament que Ports de la Generalitat té a la zona portuària. L’Ajuntament de la Ràpita n’està al cas i l’enginyer municipal està seguint el tema per intentar solucionar-ho definitivament.

Malgrat això, Albert Salvadó, regidor de la Ràpita, ha explicat a Imagina Ràdio que des del consistori estan preocupats per aquest tema, però la solució està en mans d’una companyia telefònica. Salvadó explica que “probablement l’afectació estigui situada a la línia troncal de fibra òptica d’abans d’arribar al nucli urbà”. A més, assegura que “els problemes son puntuals, no continuats i sempre ens han justificat motius diversos”.

Per altra banda, des de l’Escola Carles III, el coordinador d’Informàtica, Lluís Guardiola, ha explicat que durant el primer trimestre d’aquest curs s’han quedat sense Internet 5 o 6 vegades. Guardiola explica que des de l’escola es van posar en contacte amb els serveis territorials de la Generalitat: “Ens van informar que havien sigut talls de connexió causats per animals que havien rosegat els cables de fibra”. Després d’aquests talls, que es van produir “bastant seguits”, han estat uns mesos amb bona connexió fins aquest dimarts, quan ha tornat a fallar. El coordinador diu que “aquest cop ha fallat l’Internet tot el dia, fins a les 6 o 7 de la tarda, i la resolució de la incidència ens diu el mateix, que ha estat causat pels rosegadors que fan malbé el cable de fibra òptica”. També confirma que el tall d’aquest dimarts “ha sigut més general i ha afectat més llocs”.

Finalment, des de l’Escola Horta Vella i Ports de la Generalitat també han confirmat aquests talls de connexió que s’ha donat en diverses ocasions durant l’últim any. En aquests casos desconèixen els motius, però asseguren que sempre s’ha emès queixa i notificat la incidència.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -