14.3 C
Amposta

Substitueixen d’urgència un tram de la canonada de Poble Nou del Delta que perdia la meitat de l’aigua

L'Ajuntament d'Amposta renovarà la conducció de 10 quilòmetres per reduir les pèrdues de més d'un 50% de la xarxa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta ha substituït un tram de 900 metres de la canonada d’abastament de Poble Nou del Delta per evitar la pèrdua de la meitat de l’aigua potable que transportava. Segons ha explicat a l’ACN l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, el tram afectat havia estat instal·lat als anys 90 del segle passat utilitzant la tecnologia de les soldadures de polietilè, molt moderna en aquell moment, però que “no ha funcionat”. El consistori ja ha presentat un projecte valorat en prop de 800.000 euros, amb la previsió de rebre una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), per al canvi total de la conducció, de deu quilòmetres. Una obra que permetria reduir entre un 25 i un 30% les pèrdues globals de la xarxa, actualment per sobre del 50%.

L’actuació d’urgència recent ha tingut un cost de 40.000 euros, l’ha executat la companyia Agbar i s’ha fet efectiva amb una modificació de crèdit via decret d’alcaldia.

La canonada afectada surt del dipòsit de Tosses en direcció a Sant Jaume d’Enveja per la vora del canal i es bifurca cap a Eucaliptus i Poble Nou per donar servei a aquests nuclis travessant arrossars i sòl rústic, on s’efectuen habitualment lloc treballs agrícoles amb maquinària pesant que podrien afectar també la seva integritat.

Segons Tomàs, les importants pèrdues que pateix la canalització actualment impedeixen, fins i tot, emplenar el recentment ampliat dipòsit del nucli de Poble Nou del Delta a una “velocitat suficient per cobrir el consum” dels veïns.

Declaracions de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -