14.3 C
Amposta

SOREA reafirma el seu compromís amb el món casteller per quart any consecutiu

La companyia ha renovat el conveni de col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en un acte a Sant Cugat del Vallès

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

SOREA, companyia gestora del cicle integral de l’aigua, ha signat avui, per quart any consecutiu, la renovació del conveni de col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. L’acte de signatura ha tingut lloc aquest matí, a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès.

El conseller delegat de SOREA, Emili Giralt, i el president de la Coordinadora, Sergi Font, han signat l’acord en un acte en què també hi ha estat present la tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Sant Cugat, Esther Madrona, i el cap de colla dels Gausacs -la colla castellera de Sant Cugat-, Marcel Serra.

El conveni té com a objectiu que el món casteller tingui coberts els seus riscs. Concretament, SOREA contribueix a afrontar la despesa de les assegurances per a les colles i els seus castellers i castelleres. El conveni també converteix SOREA en Patrocinador Oficial, des de l’any 2017, de la Coordinadora de Colles Castelleres i el món que representa.

El conveni de patrocini amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que té una durada d’un any, reafirma el compromís de SOREA amb la cultura tradicional i amb una expressió tan reconeguda del poble de Catalunya.

L’activitat de les colles castelleres s’ha vist interrompuda per la situació derivada per la pandèmia. Les necessàries mesures de distanciament social per evitar els contagis impossibiliten una activitat on el contacte físic és vital.

El conseller delegat de SOREA, Emili Giralt, ha assenyalat que “està sent un any complicat per a la cultura, difícil per a tothom, també per a les empreses”. Així mateix ha destacat el compromís de Sorea amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i, per això, “malgrat que la situació epidèmica no permet l’activitat castellera, la companyia torna a estar, un any més, al costat del món casteller i li dóna suport per tal que pugui fer front a la seva recuperació quan es donin les condicions per reprendre la seva activitat”.

Giralt ha agraït a l’Ajuntament del municipi, on la companyia presta el servei d’aigua, que hagi acollit la signatura d’aquest conveni i ha manifestat el compromís de Sorea amb la col·laboració publicoprivada entre empreses, institucions i entitats. “Aquesta cooperació, l’esforç i el treball conjunt representen els valors del món casteller”, ha afirmat i ha desitjat que aviat es pugui reprendre l’activitat castellera amb les màximes garanties de salut i de seguretat. Així mateix, ha manifestat la voluntat de donar continuïtat a aquesta col·laboració i que SOREA pugui continuar formant part d’aquesta tradició cohesionadora, inclusiva i transversal.

La tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Sant Cugat, Esther Madrona, ha apuntat a la necessària vinculació entre empreses i entitats de la cultura popular, unes entitats que mouen a moltes famílies d’arreu del país i que necessiten suport per tirar endavant les seves activitats.

Així mateix, Madrona ha destacat la col·laboració entre l’Ajuntament i SOREA en l’àmbit cultural i ha agraït a la Coordinadora que hagi escollit Sant Cugat del Vallès per acollir aquesta signatura. Per acabar, la tinent d’alcaldia ha posat en valor la voluntat del món casteller d’anar més enllà en la seva vessant social i, en aquest sentit, ha destacat la recollida d’aliments que van dur a terme els Gausacs amb motiu de la festa major i que va assolir el pes equivalent d’un castell.

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sergi Font, ha assenyalat que aquest ha estat un any especial, en què no s’han pogut fer assajos i actuacions, però, durant aquest període, les colles no s’han aturat, sinó que han continuat dinamitzant activitats i accions diverses perquè el món casteller és un espai de cohesió social.

El president de la Coordinadora ha recordat que enguany se celebra el 10è aniversari de la declaració dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO i ha animat a les colles a seguir treballant la cohesió social amb  creativitat. Finalment, ha agraït a Sorea que segueixi apostant pels castells i el que aquests suposen, i ha animat empreses i institucions a seguir donant suport al món casteller.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -