14.3 C
Amposta

El hospitals de l’Ebre i el Camp estan “poc tensionats” però preocupa la tendència creixent de casos

El director del CatSalut, Adrià Comella, ha insistit que caldrà adaptar-se a conviure amb els brots i rebrots "fins que no aparegui la vacuna"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha afirmat aquest dimarts que la situació de la covid-19 al conjunt de la demarcació de Tarragona és “menys preocupant” que en altres indrets del país, però ha insistit que caldrà adaptar-se a conviure amb els brots i rebrots “fins que no aparegui la vacuna”. Durant una visita a l’hospital Sant Joan de Reus, que ja està sota la gestió de la Generalitat, Comella també ha apuntat que els hospitals del territori estan “poc tensionats” però que els preocupa que la tendència creixent de diagnòstics i d’infeccions que s’està registrant a l’atenció primària -superior a la de fa un mes, ha dit-, “tard o d’hora augmenti la pressió als hospitals”.

El director del CatSalut ha reiterat que l’única manera d’evitar la malaltia és no contagiar-se i per això ha apel·lat un cop més a l’ús de la mascareta, la higiene de mans i la distància social, i a posar el focus d’atenció en els col·lectius de risc. “Ens preocupa molt que tinguem diagnòstics, però això forma part del procés natural de la malaltia. Cal identificar quants més casos i contactes millor per intentar abaixar aquests brots el màxim possible i evitar posar en escac els sistemes assistencials”, ha manifestat.

Visita al Sant Joan de Reus

El director del CatSalut ha visitat aquest dimarts l’hospital Sant Joan de Reus i s’ha reunit amb els responsables i els professionals del centre, que des de la setmana passada ha deixat d’estar en mans de l’Ajuntament i és gestionat per la Generalitat.

Adrià Comella ha assenyalat que la consecució de l’acord era “un element molt important per a esvair dubtes i aclarir incerteses en relació a aspectes patrimonials, jurídics, financers i de continuïtat del projecte assistencial”.

El director del Servei Català de la Salut ha afirmat que volen que l’hospital i l’àmbit de l’atenció primària que han passat a gestionar mantingui i potenciï la seva “personalitat pròpia”. També, ha dit, un treball “el més integrat possible” entre els diferents nivells assistencials de la societat gestora del centre, així com l’ICS, la resta d’hospitals comarcals i equipaments sanitaris de la regió de Tarragona i de la regió de Terres de l’Ebre.

Segons Comella, la nova realitat converteix el Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, cadascuna amb la seva pròpia idiosincràsia, en una regió “molt potent” que ha de ser “el més independent i amb la màxima capacitat de resolució possible”. El director del CatSalut ha afirmat que la capacitat de la regió té “una mida ideal per a aconseguir que sigui molt potent des del punt de vista assistencial, de docència i de recerca”. A més, Comella ha afirmat que el nou projecte revertirà en una major qualitat assistencial.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -