14.3 C
Amposta

SOREA adverteix que els efectes del canvi climàtic fan que els municipis siguin més vulnerables

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

SOREA, companyia gestora del cicle integral de l’aigua, ha advertit que els efectes del canvi climàtic i els episodis meteorològics extrems que se’n deriven fan que els municipis siguin molt més vulnerables. Amb aquest avís, la companyia vol conscienciar la població de l’emergència climàtica amb motiu del Dia Internacional contra el canvi climàtic, que es va celebrar ahir, 24 d’octubre.

En aquest sentit, SOREA ha realitzat un vídeo (ENLLAÇ) on es visualitzen els efectes d’episodis meteorològics, com el Glòria i la riuada que just fa un any va assolar la Conca de Barberà. En el vídeo, es mostra la ràpida capacitat de resposta i efectivitat de la companyia per minimitzar l’impacte d’aquests temporals en la ciutadania. Els municipis que prenen protagonisme són Torroella de Montgrí, Palafolls, L’Aldea, El Perelló, Manlleu i Vimbodí.
Així doncs, la companyia mostra el seu compromís per seguir treballant al costat dels
ajuntaments i les administracions per incrementar la resiliència de les infraestructures del cicle integral de l’aigua.

“Estem treballant per mitigar els efectes de l’escalfament global”, ha afirmat Raquel Pallach, directora de Desenvolupament Sostenible de Sorea, en el vídeo, i ha destacat la reducció d’emissions, l’aposta per les energies renovables i la mobilitat sostenible, com a accions que ja duu a terme la companyia. Així mateix, ha recalcat que “treballem per adaptar-nos a la nova situació de clima extrem i apostem fermament per l’economia circular i la reutilització de l’aigua en els temps actuals d’escassetat i variabilitat del recurs”.
També, s’ha creat una llista de reproducció específica (ENLLAÇ) on es detallen les actuacions en els municipis davant dels efectes dels episodis meteorològics extrems:

• A la Conca de Barberà, la riuada provocada per pluges torrencials de l’octubre de 2019 va
provocar greus danys, com el trencament de la canonada d’aigua que abastia Vimbodí. Els
operaris de Sorea van treballar durant tota la nit per reparar la canonada i restablir el servei d’aigua.

• Un dels efectes més evidents de les conseqüències del canvi climàtic ha estat el temporal
Glòria (gener 2020), que va provocar greus afectacions en els municipis:

o A Torroella de Montgrí, va inundar la planta potabilitzadora, fet que va afectar més de 10.800 abonats. Des de Sorea, es van activar totes les comunicacions i, mentre es treballava per la resolució de la incidència, es va donar subministrament a través de camions cisterna.
o A Palafolls, el riu Tordera es va desbordar i va afectar la potabilitzadora del Maresme Nord. Sorea va aconseguir garantir el subministrament d’aigua en tot moment, malgrat la incidència, amb absoluta garantia sanitària.
o 16 poblacions d’Osona es van quedar pendents de subministrament pel temporal Glòria. La transparència, celeritat i professionalitat de Sorea va ser clau per resoldre la incidència i restablir el servei de subministrament d’aigua a Manlleu.
o El dia més plujós en 25 anys va tenir lloc a L’Aldea i El Perelló a causa del temporal Glòria. Estar al costat dels municipis és fonamental en aquests moments complexos.

Per això, des de Sorea, vam posar-nos a la disposició dels ajuntaments per ajudar-los.

Finalment, SOREA també ha explicat que segueix acomplint els objectius establerts en el
REwater Global Plan (2017-2021), el full de ruta sobre responsabilitat ambiental, social i
econòmica com a empresa. Els objectius van més enllà de la gestió de l’aigua, si no que també s’està desenvolupant accions per reforçar el model d’economia circular i de sostenibilitat ambiental en tota l’activitat corporativa.

Així doncs, els objectius que se situen, entre d’altres, són:
• Reduir el 90% de les emissions de CO2 generades abans del 2021.
• Preservar l’aigua com a font de vida.
• Assolir l’autosuficiència energètica amb la redefinició de les plantes de tractament en
biofactories per generar energia i recursos.
• Preservar i recuperar la biodiversitat al 100% de les nostres instal·lacions en espais sensibles.
• Treballar amb proveïdors sostenibles.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -