14.3 C
Amposta

S’instal·len diversos elements per a protegir l’Avifauna a línies de mitjana tensió de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia en matèria de protecció de l’avifauna, ha procedit a instal·lar nous dispositius aïllants a diversos punts de la xarxa elèctrica ubicats a les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Aquesta actuació, que suposa una inversió per part d’Endesa del voltant de 50.000 euros, redueix, d’una banda, el risc elèctric de l’avifauna i, de l’altra, millora la qualitat del subministrament als més de 113.000 clients ubicats a catorze municipis de les Terres de l’Ebre.

 En aquesta actuació, s’han instal·lat fundes aïllants amb revestiments de silicona i dispositius antiposada a un total de 40 suports de diferents línies de mitjana tensió. Per una part, els dispositius aïllants reduiran el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi podria haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric. I per altra part, els aparells antiposada no permetran que les aus puguin reposar als suports de les línies per evitar així possibles curtcircuits.

 A més de la destacada repercussió mediambiental, aquests treballs també milloren, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric a més de 113.000 clients que depenen d’aquestes línies, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret, se’n beneficien principalment clients de Roquetes, Deltebre, Tortosa (Baix Ebre), l’Ampolla, Amposta, Sant Jaume d’Enveja, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, la Galera, Mas de Barberans, Alcanar i Ulldecona (Montsià), Vinebre (Ribera d’Ebre) i d’Arnes (Terra Alta).

 Aquests treballs, que s’han dut a terme amb la col·laboració dels Agents Rurals de les respectives comarques, responen a la política mediambiental de protecció de la biodiversitat de la Companyia al territori. Les Terres de l’Ebre, per la seva ubicació privilegiada, allotja dos parcs naturals molt diferents i singulars, ambdós de gran valor ecològic, no només com hàbitat de nombroses espècies protegides, sinó com zona de cria i pas de milers d’aus migratòries. Endesa, conscient de la importància d’aquests indrets tan rellevants biològicament, treballa per minimitzar l’impacte de les serves infraestructures per tal de conservar i protegir la diversitat natural. En concret, les aus que es protegeixen especialment són l’àguila cuabarrada, el voltor, l’aligot, el corb marí, el duc, l’àguila pescadora, entre d’altres.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -