14.3 C
Amposta

S’inicien les obres del nou passeig al dic central del port de la Ràpita i de l’espigó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ports de la Generalitat ha iniciat aquest mes de febrer dos obres al port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) per potenciar el sector pesquer i impulsar la integració del port i la ciutat. Els dos projectes són la urbanització del dic central, amb un passeig i una zona enjardinada que donarà continuïtat a la façana marítima, i el reforç de l’estructura del moll de l’espigó, la reposició del paviment i la renovació de l’enllumenat per donar millor servei als pescadors. La primera obra té un cost de 524.000 euros i la segona de 192.000 euros, i estan incloses al pla d’actuacions de Ports de 2018. El gerent de Ports, Joan Pere Gómez, i l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparròs, han visitat els treballs aquest dilluns.

La primera actuació comprèn el dic central, que separà la dàrsena pesquera de la nàutica popular, i el vial que delimita amb el moll de ribera nord, al costat de la dàrsena esportiva gestionada per Sant Carles Marina. Es crearà un itinerari principal per als vianants, un vial d’anada i tornada per als vehicles, una rotonda i una zona d’espera al costat de la llotja per als visitants. El vial del costat del moll de ribera nord tindrà un nou tram de passeig i una zona enjardinada – que s’anomenarà Jardí Mediterrani-. A la confluència entre l’avinguda dels Alfacs, el passeig marítim i el moll de pescadors es crearà un ampli espai per a vianants que serà la futura plaça de la Llotja. La nova rotonda del dic central permetrà el moviment dels vehicles que van a la llotja, els autocars de visitants i l’accés a Sant Carles Marina.

Al moll de l’espigó, on s’amarren les embarcacions d’arrossegament, no s’aturarà l’activitat perquè les obres es faran per trams per tal de no interferir en l’operativa del sector pesquer. “El nostre objectiu és potenciar l’activitat pesquera de la Ràpita, que és la més important de Catalunya en valor de venda del peix a la llotja”, ha assenyalat el gerent de Ports, Joan Pere Gómez. Es farà en quatre trams, un cada quinze dies. Es reforçarà una part de l’estructura frontal del moll, es reposarà el paviment a la superfície i es netejarà el fons marí al costat del moll. El moll s’equiparà amb nous norais i defenses fetes amb cautxú reciclat per a l’amarratge d’embarcacions, i d’unes escales de salvament d’acer inoxidable. S’instal·laran dos càmeres de videovigilància amb fibra òptica i es renovarà l’enllumenat públic amb lluminàries LED.

Al dic central ja s’han començat a demolir els paviments i les voreres i al moll s’ha enderrocat la part frontal de l’estructura i s’han retirat les escales de salvament, els norais i les defenses.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -