14.3 C
Amposta

Destinen Mossos a vigilar els jutjats ebrencs per evitar els “atacs” dels CDR

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- Gairebé de 8 a 9 agents dels Mossos d’Esquadra, vigilen constantment les instal·lacions judicials de les Terres de l’Ebre, per evitar que els CDR aboquin fems o facin pintades. Aquest nou dispositiu es diu Toga, i va ser ordenat el passat dimarts 6 de febrer per ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos.

D’aquests agents, dos estan als jutjats penals i d’altres dos als d’instrucció de Tortosa. Quatre més estan repartits en parelles als jutjats de Gandesa i d’Amposta. És a dir, si normalment patrullen de mitjana 16 policies per torn a les quatre capitals de les comarques ebrenques – sense comptar els de trànsit i ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius)-, des de la implementació de la “Toga” ho fan la meitat. L’altre meitat estan vigilant en els rebedors dels jutjats, esperant que apareguin els CDR.

“A dia d’avui no es sap si és un delicte de danys o de deslluïment de béns públics”, declara el delegat del Sindicat dels Mossos d’Esquadra, Nacho Alvárez, sobre les accions que puntualment realitzen els CDR a diferents seus dels jutjats. Abocar fems davant dels jutjats no està tipificat, ja que té un rerefons polític, cada cop que hi ha un abocament d’aquest tipus, els Mossos han de remetre la informació a la Comissària General d’Informació, perquè avaluïn les dades i les enviïn de nou als jutges, que acaben tipificant el fet amb un delicte d’un tipus o altre.

Pèrdua d’agents

“Toga” es tradueix a les Terres de l’Ebre en l’enviament de 8 a 9 agents destinats simultàniament cada dia, a estar tancats en els diversos jutjats ebrencs. Alvárez comenta que això és un despropòsit per la seguretat ciutadana, on han augmentat, per exemple, els robatoris amb força a domicilis. Admeten que ja no poden fer les seves tasques policials. Com són 24 hores de vigilància policial, es solen dividir en 3 torns, i gairebé 24 policies passen a enclaustrar-se a les depedències judicials diàriament, esperant a evitar o dissuadir les accions dels CDR.

Des del sindicat, també comenten que aquesta innecessària i polèmica odre del TSJC, se suma la de manca d’agents al cos, ja que en teoria, actualment, hauria d’haver-hi 18 mil 267 policies a Catalunya i n’hi ha 16 mil 495.

Des del Sindicat dels Mossos d’Esquadra demanen altres solucions per aquesta situació, que podrien passar perquè es contracti seguretat privada per aquestes faenes de vigilància o que s’instal·lin càmeres de seguretat de bona qualitat, on si es donen aquestes accions, puguin investigar-se després i no s’hagi de malgastar efectius, que per norma general, haurien d’estar patrullant.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -