14.3 C
Amposta

S’inicia el Procés participatiu del Pla director urbanístic d’activitat econòmica al polígon Catalunya Sud

Els pròxims dies també es duran a terme diversos tallers de debat i sessions de treball, amb l'objectiu de millorar i enriquir el projecte, així com de valorar les alternatives amb la participació de la població

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Territori ha iniciat el procés participatiu previ a la redacció del nou Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica (PDUAE) per reordenar i potenciar l’àmbit industrial del polígon Catalunya Sud, una àrea de 675 hectàrees situada entre Tortosa i l’Aldea.

Ahir, dimecres, va tenir lloc a l’aula didàctica del Museu de Tortosa una sessió informativa oberta al públic amb la participació del director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, i l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, entre altres autoritats. Paral·lelament, el dimarts, al Casal de Joves de l’Aldea, també es va iniciar la sessió de presentació del procés de participació ciutadana, a càrrec de l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo; el subdirector general d’Actuacions Urbanístiques, Josep Armengol; i la Cap de Serveis d’Actuacions Estratègiques, Gemma Fernández.

Durant el mes de març es realitzaran altres trobades presencials adreçades a diversos sectors econòmics i socials (veïnat, ramaders i agricultors) o centrada en temes específics, com ara el model econòmic i d’espais oberts. A més, el procés participatiu també es pot fer de manera telemàtica a través del portal ‘Participa‘ de la Generalitat (https://participa.gencat.cat/processes/pduaecatalunyasud), on la ciutadania interessada pot omplir un qüestionari. Fins i tot, s’enviarà un qüestionari específic a les dones que treballen al polígon Catalunya Sud per tal de recollir la seva opinió des de la perspectiva de gènere. Amb aquest procés de participació ciutadana, es pretén recollir les opinions de la població per enriquir el projecte i assegurar que el PDUAE incorpori la visió de tots els ciutadans en relació amb el model de desenvolupament econòmic.

Xavier Royo, alcalde de l’Aldea, expressa “Entenem que per la situació del municipi de l’Aldea i del polígon Catalunya Sud, tenim una oportunitat històrica de convertir el nostre polígon amb el gran motor econòmic per les Terres de l’Ebre i de retruc beneficiarà plenament tant al nostre municipi, com a tot el territori. 

Xavier Royo, alcalde de l’Aldea, durant sessió de presentació del procés de participació ciutadana

Aprofitant el paper d’indústria tractora de nova activitat i la voluntat del govern d’ubicar empreses considerades estratègiques per dinamitzar l’economia del país, el Departament de Territori treballa en la redacció d’un instrument de planejament supramunicipal per reordenar i potenciar tot el polígon Catalunya Sud. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan ha declarat que “el 2024 serà un any clau per l’aprovació de l’ampliació del polígon industrial Catalunya Sud, que permetrà l’arribada de noves empreses a la ciutat i que serà motor de l’economia del futur de les Terres de l’Ebre”.

Jordi Jordan, alcalde de Tortosa, durant la sessió de presentació del procés de participació ciutadana

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -