14.3 C
Amposta

Canvis significatius a l’aparcament de la zona blava d’Amposta

L'empresa adjudicatària reclamava allargar l'explotació al·legant que no havia obtingut els ingressos previstos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta ha pres una decisió trascendental per als conductors locals i visitants: la suspensió temporal de la zona blava d’aparcament a la ciutat. Aquesta mesura, que ha entrat en vigor a partir d’aquest dimecres, implica que els usuaris ja no hauran de fer pagaments per estacionar els seus vehicles.

La determinació d’aturar la zona blava es deu a la decisió de no prorrogar la concessió a l’empresa Eysa, encarregada de l’explotació. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha confirmat que l’Ajuntament ja ha comunicat a Eysa la seva decisió de no continuar amb l’explotació de la zona blava.

La concessió original va ser signada amb Eysa el juliol del 2008 i va expirar el passat divendres. L’empresa tenia drets d’explotació sobre les prop de 3.900 places de la zona blava per 15 anys, amb possibilitat de prorrogar-la deu anys més. Malgrat la intenció de la companyia de prolongar la concessió citant la falta d’equilibri financer, l’Ajuntament ha rebut documents aquest dimarts que no justifiquen aquesta pròrroga segons els serveis jurídics i la secretaria municipal.

Tomàs ha subratllat que l’empresa no ha aconseguit assolir les expectatives econòmiques establertes en el contracte i que la manca d’equilibri econòmic no pot ser la base per a una pròrroga, tret que hi hagi modificacions substancials pel que fa al contracte o causes de força major, situacions que no s’han produït.

Eysa, que havia intentat prorrogar la concessió basant-se en ingressos no aconseguits, havia presentat una reclamació de 298.000 euros anuals, però finalment només va assolir aproximadament els 180.000 euros.

L’alcalde ha informat que la suspensió de la zona blava serà temporal fins que es determini la futura gestió. S’està considerant una reestructuració de la zona blava, amb l’objectiu de mantenir-la en aquells carrers on és necessària la rotació, especialment en zones comercials.

Així mateix, Tomàs ha destacat la necessitat de resoldre l’aprovació de l’ordenança que regula la gestió de l’aparcament, amb modificacions previstes, com a part del procés per a l’aprovació definitiva del reglament. La ciutat viurà canvis significatius en la gestió de l’aparcament en els propers temps.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -