14.3 C
Amposta

Segueix la investigació de l’origen de l’incendi de la Ribera d’Ebre

Els Agents Rurals situen la hipòtesi de l'origen del foc en la combustió d'un femer d'una granja de la Torre de l'Espanyol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Agents Rurals han intensificat les inspeccions sobre femers de granges i dipòsits temporals de camps de la Ribera d’Ebre després que la combustió en una d’aquestes instal·lacions provoqués l’incendi que va cremar fa un any més de 5.000 hectàrees. Podeu consultar la notícia detallada aquí.

Després que els Agents Rurals tanquessin i presentessin el seu atestat, que situa la combustió de fems com a principal hipòtesi en l’origen del foc, el cas de la Torre de l’Espanyol segueix instruint-se al jutjat de Falset.

Són casos molt poc habituals. Fins l’incendi de la Ribera d’Ebre de fa un any, pràcticament no hi havia precedents documentats a Catalunya sobre focs de certa consideració originats per la combustió d’un femer. “Al País Valencià coneixen algun cas més”, apunta l’inspector i cap dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, Miquel Àngel Garcia. De fet, que les acumulacions de fems sòlids, principalment d’explotacions avícoles, puguin acabar prenent requereix la coincidència d’un elevat nombre de factors.

La jutgessa de Falset segueix investigant l’incendi

En paral·lel a les inspeccions, el cas concret de la granja de pollastres de la Torre de l’Espanyol des d’on s’hauria escampat l’incendi que van patir la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues fa un any, continua sobre la taula de la jutgessa de Falset, que n’ha assumit directament la instrucció i haurà de valorar la possibilitat d’exercir accions penals contra el ramader. L’atestat elaborat pels Agents Rurals, que ja han prestat declaració, apunta directament a la combustió del femer existent a les instal·lacions com l’origen del foc. Segons van comprovar, l’espai no estava condicionat segons la normativa i es trobava en contacte amb la vegetació del voltant.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -