14.3 C
Amposta

S’arxiva sense judici la querella criminal contra l’exalcalde d’Alfara de Carles per la Ramaderia Mur

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En data 17 de gener de 2020 s’ha arxivat amb caràcter definitiu la querella criminal contra l’exalcalde d’Alfara de Carles Josep Mas i la propietària de la Ramaderia Mur, Àngela Mur, per un presumpte delicte de prevaricació. Ha estat suficient amb les declaracions dels investigats i la del Secretari de l’Ajuntament, en qualitat de testimoni, per a arxivar el cas sense ni tant sols anar a judici. El jutge considera que no hi ha cap fet ni cap indici que pugui considerar-se prevaricació.

En data 14 de maig de 2019 la mercantil Toros Costa Dorada SL, representada per Rubén Marín, va interposar una querella contra Josep Mas i Àngela Mur per un presumpte delicte de prevaricació administrativa. La querella anava contra la desestimació de la denúncia que Toros Costa Dorada havia interposat davant l’Ajuntament per les activitats realitzades a la ramaderia Mur. Considerava que aquestes activitats no anaven en consonància amb la llicència d’activitat atorgada per l’Ajuntament i a més a més que s’estava contradient una sentència de l’any 2015 d’un jutjat de Barcelona. Cal assenyalar que en aquesta sentència l’Ajuntament no va ser part en el procés i no va ser al·legada per les parts en cap fase de la tramitació administrativa. A més a més la sentència va ser dictada en base a una normativa que l’any 2016 va ser declarada il·legal pel Tribunal Constitucional.

El Secretari de l’Ajuntament, Pere Sanmartí, va ser l’encarregat de dirigir i signar la instrucció de l’expedient d’investigació per la denúncia presentada que va acabar amb la desestimació per Decret d’Alcaldia de la denúncia. Segons el fiscal l’Ajuntament va fer una feina curosa per tal d’esbrinar si els fets denunciats es corresponien a la realitat. En aquesta investigació feta per l’Ajuntament es van recavar un gran nombre d’informes de persones i ens especialitzats: Serveis d’Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona, de veterinaris, de l’Associació de Ramaderies de Lídia, autoritat competent a nivell estatal en matèria de ramaderies de lídia. Es va realitzar una tramitació llarga i complexa però a l’hora precisa i detallada per tal de poder constatar, sense cap tipus de dubte, la legalitat de les actuacions.

Amb aquest arxiu definitiu de la querella queda de manifest la innocència de Josep Mas i d’Àngela Mur en aquests fets. L’arxiu a més, és una prova de que l’Ajuntament d’Alfara de Carles va fer una bona feina en la tramitació del cas, ja que aquest ha quedat arxivat sense necessitat d’iniciar el judici.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -