14.3 C
Amposta

Santa Bàrbara estrena el “Tasta la Cultura de l’Ebre”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

“Tasta la Cultura de l’Ebre, Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana”, és la nova activitat de turisme experiencial que vol posar en valor la cultura oleícola de Santa Bàrbara, aprofitant els principals recursos: oliveres, cooperatives, centre d’interpretació i restaurants. Aquests són els ingredients principals que articularan aquesta experiència turística per les planes del Montsià, per conèixer la cultura tradicional vinculada a l’oli i les oliveres.

L’experiència es desenvoluparà al llarg de vuit jornades entre els mesos de novembre i febrer:

o 20, 27 de novembre de 2021
o 11,18 de desembre de 2021
o 15, 25 i 29 de gener de 2022
o 5 de febrer de 2022

Durant aquestes jornades es visitaran diferents espais com:

El Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana, un dels edificis més importants de la vila de Santa Bàrbara en els seus orígens. En aquest espai, s’explicarà el procés, des de la gènesi del municipi, de colonització agrícola de la Plana, els treballs vinculats a l’oliverar i el procés de mòlta i premsat amb la maquinària que s’utilitzava fins a mitjans del segle passat per obtenir l’oli.

Camps d’oliveres: on s’explicarà el seu cultiu al llarg de la història a la Plana del Montsià, el que ha suposat per a la subsistència i creixement de la vila, les seves varietats, el procés de preparació de l’arbre al llarg de l’any i el treball que es desenvolupa per adquirir el fruit de l’oliva.

Cooperatives Agrícoles de Santa Bàrbara: On s’explicarà el procés actual
d’obtenció del producte i, posteriorment, es procedirà a la degustació del mateix.

El punt de trobada és el Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana, en dissabtes d’11:00 a 14:00h. Les entrades tenen un cost de 6€ i es poden fer reserves a través d’Ebreticket.cat.

Redacció- Ll. F

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -