14.3 C
Amposta

Sant Jaume d’Enveja reordena les platges i augmentarà la vigilància per evitar pernoctacions

L'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja vol augmentar la presència policial a les platges i espais naturals per evitar les pernoctacions aquest estiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja no veu com un problema la massificació turística del Delta de l’Ebre, malgrat això, sí que considera que són un problema les pernoctacions de caravanes, campers i autocaravanes a les platges i espais naturals, que no estan permeses. Per aquest motiu, aquest estiu es posaran en marxa diferents mesures i de cara a l’any vinent des del consistori preveuen construir un pàrquing de caravanes amb tots els serveis.

Des de l’any passat el municipi disposa d’una ordenança per reordenar les tres platges. Com a novetat, enguany s’habilitaran més places d’aparcament a la platja de Migjorn i s’afegiran zones per a gossos i per a pescar les 24 hores del dia a la platja del Serrallo. A més, a la Platjola, a continuació de la del Serrallo i abans d’arribar als Eucaliptus, s’augmentarà la zona nudista fins a un quilòmetre i mig, ja que fins ara era de 800 metres.

El regidor de sostenibilitat, pesca, caça, acció rural i activitats tradicionals, Xavier Llorach Masià, ha explicat a Imagina Ràdio que la zona especial de pesca per a les 24 hores del dia s’ha habilitat a la platja del Serrallo pels mesos de juny, juliol, agost i la primera quinzena de setembre perquè hi havia problemes entre pescadors i banyistes. “Ara hi haurà una zona específica perquè es pugui pescar tot el dia i així evitarem els problemes hi havia cada estiu”, diu el regidor.

Llorach explica que no veuen com un problema la massificació, “creiem que amb aquestes millores i amb més control per part de policies i agents cívics es poden solucionar bastant les problemàtiques que tenim”. Segons el regidor, “el Delta és una zona privilegiada i hem de fer que la gent vingui en tot moment”.

Per tant, aquest estiu, conjuntament amb el Parc Natural del Delta, es preveu augmentar la vigilància policial i d’agents cívics per informar i sancionar a les persones que dormin amb els seus vehicles en espais no autoritzats. “A les platges no es pot pernoctar i hi ha cartells que ho indiquen, però igualment la gent ho fa. Per això volem augmentar la presència de policies o d’agents cívics aquest mateix estiu”, explica Llorach.

“De moment, no valorem la possibilitat de fer pagar per estacionar a les platges. A la platja de Migjorn ampliant l’aparcament creiem que serà més suficient per regular l’espai i la platja del Serrallo i la nudista son molt grans i pensem que no és necessari”, diu el regidor que, malgrat tot, no descarta que en un futur, dependent de com vagi aquest estiu, es puguin pensar i dur a terme altres accions.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -