14.3 C
Amposta

Samuel Ferré d’Avant El Perelló-ERC: “Estem preparats per assumir els reptes de futur”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El candidat d’Avant El Perelló – ERC, Samuel Ferré, ha aconseguit majoria absoluta en les eleccions municipals del 28 de maig. La candidatura ha assolit el 49,79% dels vots, 12 punts menys respecte a les eleccions de 2019. El partit de Ferré ha obtingut sis regidors, un menys que fa quatre anys. L’altre partit que ha obtingut representació al consistori ha estat Junts pel Perelló amb cinc representants, un més que el 2019, i el 40,52% dels suports. La participació ha baixat força, fins al 69,8%, per tant, ha baixat 5,2 punts, però se situa per sobre de la mitjana catalana (55,5%).

Imagina Ràdio ha entrevistat a Samuel Ferré per a conèixer de primera mà la valoració d’aquests comicis i com encaren aquesta legislatura:

1. Quina valoració en feu dels resultats aconseguits aquest 28M?

La valoració que fem dels resultats obtinguts aquest darrer 28M, és molt positiva. No pot ser d’altra manera amb els resultats assolits. En aquest punt hem d’assenyalar uns quants factors que encara fan que aquesta majoria absoluta aconseguida tingui més valor. Hem de pensar que l’escenari electoral del nostre municipi, el Perelló, havia canviat des dels anteriors comicis. Aquestes darreres eleccions municipals hi havia tres grups polítics: AVANT EL PERELLÓ-ERC-Acord Municipal, Junts pel Perelló-Compromís Municipal i PSC el Perelló. Aquesta última candidatura ampliava a tres forces polítiques el ventall d’opcions. El fet de ser tres forces, sumat a una abstenció del 5% aproximadament (més alta que el 2019) fan que la majoria absoluta aconseguida amb un total de 6 regidors enfront dels 5 de Junts pel Perelló-Compromís Municipal, tingui més valor.

Ha estat una victòria molt treballada per part del nostre equip, un total de 17 perellonencs i perellonenques amb un objectiu comú molt clar, el nostre poble. Cal esmentar, en aquest punt, que la nostra candidatura va ser confeccionada en un temps rècord, ja que l’anterior alcaldessa no va poder confeccionar una llista per presentar als comicis del 28M i vam agafar l’encàrrec a finals de febrer. Sens dubte, ha estat un esforç titànic, però que ha valgut molt la pena.

2. Què els hi diríeu a les persones que us han votat? I a les que no?

La política s’ha d’acostar a les persones, tal com hem repetit en la nostra campanya electoral: “si no posem a les persones al centre de tot, res té sentit”. Si no posem als perellonencs i perellonenques al centre de tot, hagin escollit la nostra opció política o no, res té sentit. Perquè al final tots volem el mateix, el millor per al nostre poble.

Els perellonencs i perellonenques poden confiar en el nostre equip, ja que, per una banda, estem preparats per tal d’assumir els reptes de futur, a curt i mitjà termini que té el nostre municipi. D’altra banda, és la nostra estima pel poble i les ganes de treballar per aquest, el que més ens caracteritza i motiva. El Perelló ha de ser per a totes i tots i l’hem de fer entre totes i tots, sense excepció: plegats farem un Perelló millor.

3. Quins són els projectes més importants que voleu dur a terme aquesta legislatura?

La nostra proposta per a aquests quatre anys, és molt ambiciosa i es basa en cinc grans àrees que podríem resumir en: Persones, Economia, Cultura, Turisme i Esport. Sens dubte l’economia municipal és cabdal per tal de poder aconseguir d’altres objectius, per aquest motiu un dels projectes més rellevants que volem executar és l’ampliació del Polígon Industrial. Volem oferir sòl industrial a empreses del municipi i també a les de fora que es vulguin assentar al nostre poble. Així podrem crear un teixit industrial que contribueixi de manera directa i indirecta a l’economia municipal.

En aquest punt no ens podem oblidar de l’economia local, molt castigada per les noves tendències de consum sorgides amb molta força des de la pandèmia i fins avui. I tampoc podem deixar enrere el sector primari, caracteritzat al nostre municipi per la mel i, cada vegada més, l’oli. L’aposta per potenciar aquest sector és clara i va estretament lligada al desenvolupament del municipi.

D’altra banda, però, tal com hem dit anteriorment, per nosaltres tenen molta importància les persones, els perellonencs i perellonenques, l’eix en què pivota tot plegat. Per aquest motiu hem plantejat polítiques de caràcter social com serien l’adequació d’un espai municipal com la futura “Llar de la gent gran” com a gran projecte. També n’hi ha d’altres de més petits, que no per això són menys importants, com podrien ser la implementació de polítiques d’igualtat i accessibilitat universal, cursos de formació per a cuidadors de gent gran, elaborar un pla d’educació sexoafectiva i prevenció de drogodependències, entre d’altres.

En la línia descrita, la Cultura ocupa un lloc destacat al nostre municipi. El Perelló respira cultura i és per aquest motiu que concentrarem molts esforços per tal de fer realitat la rehabilitació del “Cinema Auditori Victòria”, un equipament municipal adquirit recentment i que ha de convertir-se en el centre de la cultura perellonenca.

La cultura d’un municipi és un gran termòmetre de la seva salut, igual que ho és l’esport. I és per aquest motiu que hem d’apostar per totes i cada una de les entitats esportives del nostre municipi, de la més petita a la més gran, ja que totes tenen importància i rellevància. Un dels projectes que tenim al cap executar en aquesta àrea serà la construcció de dues pistes de pàdel cobertes, per tal de poder donar promoció a un esport com aquest que cada dia té més adeptes i que, actualment, es veu molt condicionat perquè només hi ha una pista i aquesta no és coberta, fet que limita molt l’ús que se’n pot fer.

Com no pot ser d’altra manera per part del consistori s’ha de continuar apostant pel turisme, per la marca Turisme Perelló. Durant aquests darrers anys s’ha fet un gran esforç per tal de potenciar un dels grans actius, el turisme. Ara és l’hora de continuar confiant i promocionant-ho. Hem de posicionar al Perelló no només a les Terres de l’Ebre, sinó arreu, però sempre d’una manera racional i sostenible.

Amb aquesta visió s’ha de potenciar el turisme de platja com el que tenim en l’actualitat, però sense desmerèixer un municipi ric en actius culturals i alhora amb un turisme de muntanya amb més de 500 km per recórrer amb BTT o fent trekking més tranquil i relaxat, aprofitant els allotjaments rurals que hi ha actualment al nostre territori. D’aquesta manera hem d’aconseguir un Perelló més transversal que aprofiti les sinergies de tots els seus actius.

4. Quina relació voleu mantenir amb la resta de partits del consistori?

La política ha de ser plural i la política municipal encara més. Venim d’una campanya electoral en què s’ha parlat de tot, menys de les propostes electorals, de la visió del municipi, de la direcció del mateix, etc. Hi ha algun partit polític que ha centrat la campanya en els atacs personals cap al nostre cap de llista i altres membres de la candidatura, deixant de banda l’important, que ha de ser “el què i el com”, el projecte de poble.

S’han creuat línies que no s’han de creuar. La política no ha de ser difamació, mentida, instrumentalització d’associacions locals en beneficis partidistes… AVANT EL PERELLÓ – ERC – ACORD MUNICIPAL ens hem centrat a treballar en el nostre projecte, que no és d’altre que el Perelló, sense entrar en cap moment en la provocació. Una provocació que només genera divisió, empobreix la política i al final afecta al nostre municipi.

Tot i això, la nostra intenció és clara: mà estesa per treballar plegats pel nostre poble. De segur que hi ha molts punts en els quals coincidirem i hem de fer front comú, d’aquesta manera avançar serà molt més fàcil.

5. Què suposa per a vosaltres estar al capdavant del consistori aquests pròxims 4 anys?

Sens dubte estar al capdavant del consistori aquests pròxims quatre anys, és un repte majúscul, però pel que tots els components del nostre equip estem preparats. Som un grup de diferents vessants professionals i multidisciplinari, molt il·lusionat i motivats per tal de liderar el nostre municipi els pròxims quatre anys.

6. Com voleu que sigui el vostre municipi d’aquí a 4 anys?

Volem un Perelló més sostenible, on a més de les energies renovables tinguin un paper destacat altres accions mediambientals i urbanístiques, basades en la sostenibilitat i protecció del territori. Un Perelló amb igualtat d’oportunitats per a totes i tots, plural.

Hem de projectar un teixit industrial racional, que ajudi al desenvolupament del Perelló. I aquest teixit industrial ha de conviure amb el comerç local i alhora amb els nostres productes locals insígnia: la mel i cada vegada més, l’oli.

Alhora volem un Perelló que sigui conegut arreu pel seu potencial turístic consolidant la marca “Turisme Perelló”, per la seva cultura i patrimoni cultural i tradicions. En definitiva un Perelló on tothom se senti orgullós de ser i estar.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -