14.3 C
Amposta

Salvador Pallejà, nou director de la Clínica Terres de l’Ebre

El càrrec el compatibilitzarà amb la direcció de l'Hospital de la Santa Creu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Clínica Terres de l’Ebre incorpora com a nou director del centre el doctor Salvador Pallejà. Substitueix així la fins ara directora, la doctora Núria Casalé. D’aquesta manera, el doctor Pallejà coordinarà les direccions dels dos centres de salut de titularitat municipal de Tortosa, ja que des de l’octubre del 2019 també és el director de l’Hospital de la Santa Creu.

Salvador Pallejà compta amb una llarga experiència en el camp de la medicina, durant la qual ha dirigit diversos centres hospitalaris, entre els quals l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, del qual va ser director del 2011 al 2016, i director mèdic del 2016 al 2019. Abans, també va ser director assistencial del Pius Hospital de Valls; director de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus o director assistencial de l’Hospital Son Llàtzer de Palma de Mallorca, entre d’altres. Es va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona al 1982. És especialista en documentació mèdica, en cirurgia general i de l’aparell digestiu, i en economia de la salut i dels serveis sanitaris. És membre del Col·legi de Metges de Tarragona i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre altres associacions professionals. A més, és membre del consell assessor científic de la Fundació TicSalut, del departament de Salut de la Generalitat.

La tasca com a nou director de la Clínica Terres de l’Ebre comença amb la reprogramació de l’activitat sanitària del centre, que s’ha hagut de posposar per la pandèmia de coronavirus. Durant el període de confinament, la Clínica ha acollit els serveis d’obstetrícia, ginecologia i pediatria de l’hospital Verge de la Cinta, en aplicació del Pla de Contingència de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre. Ara s’aniran recuperant progressivament les operacions ajornades.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, destaca que amb aquesta nova direcció l’Ajuntament de Tortosa, propietari dels dos centres sanitaris, segueix treballant per aplicar una gestió més eficient dels recursos i per optimitzar els serveis municipals. Roigé ha agraït la tasca que ha realitzat la doctora Núria Casalé al capdavant de la Clínica Terres de l’Ebre des del maig del 2018 i n’ha destacat “l’esforç i dedicació, especialment davant la dificultat que ha comportat la gestió de la crisi sanitària de la covid-19”. Roigé també li ha desitjat encerts en la nova etapa que inicia la doctora.

De la mateixa manera, també ha felicitat al doctor Pallejà per haver assumit la direcció de la Clínica Terres de l’Ebre conjuntament amb la de l’hospital de la Santa Creu, fet que “permetrà donar una direcció més reforçada als dos centres sanitaris municipals de Tortosa”, ha dit.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -