14.3 C
Amposta

Es trenca de nou la barra del Trabucador

Des d'Infosa insiteicen en la necessitat d'un millor sistema de dragues atès que les mesures aplicades fins ara no seran suficients

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tot i les obres que està realitzant l’estat en l’intent de recuperar la barra del Trabucador, el temporal d’aquest darrers dies ha tornat a trencar aquest singular indret del Delta de l’Ebre, posant de manifest que aquesta actuació de la Direcció General de Costes del Ministerio de Transición Ecológica, en la qual està invertint fins a 700.000 euros, no serà suficient per aconseguir estabilitzar l’istme.

Des d’Infosa tornen a insistir en la necessitat de posar en funcionament com més aviat millor un sistema de dragues que facin aportacions de sorra d’altres punts del delta, per apuntalar la barra davant dels habituals temporals de la tardor. Volen recordar que la barra és a la vegada, el camí d’entrada a les salines de la Trinitat d’on hi depèn el treball de 50 famílies.

El Director del Parc Natural del Delta de l’Ebre Francesc Vidal ha reconegut en una entrevista a Amposta Ràdio la necessitat “d’actuar de manera urgent per posar solució a la regressió de la línia marítima del delta mentre s’assoleixen mesures més concretes”, ja que segons el director del Parc: “al Delta de l’Ebre hi conviu la natura amb els interessos socioeconòmics”. També l’Alcalde d’Amposta ha reaccionat al nou trencament assegurant que “cal posar en funcionament com més aviat millor el sistema de dragues que evitin nous trencaments, els quals difícilment es podran evitar aportant sorra amb camions”.

De fet el Subdelegat del Govern a Tarragona Joan Sabaté ja ha avançat que l’estat destinarà una partida important a la protecció del delta en els nous pressupostos de l’estat i la Generalitat de Catalunya té previst invertit 6 milions d’euros en actuacions al delta.

Així i tot, des d’Infosa demanen celeritat, concreció i efectivitat en les actuacions per evitar els continuats trencaments de la barra del Trabucador, la qual va quedar fortament malmesa pels efectes del temporal Glòria. Joan Sucarrats gerent de les Salines de la Trinitat assegura que, “s’està treballant en el bon camí, però abans d’arribar la tardor, haurien d’estar en funcionament les dragues per evitar nous episodis com els dels d’arres mesos on s’han esmerçat recursos públics que no acaben donant la solució esperada”.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -