14.3 C
Amposta

Salut proposa reduir de deu a sis el nombre màxim de persones en reunions socials

Argimon espera que la disminució de les quarantenes de 14 a 10 dies n’augmenti el compliment i redueixi els contagis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut proposarà al Procicat reduir de deu a sis el nombre màxim de persones que poden participar en reunions socials a Catalunya. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ho ha anunciat aquest dimarts després de l’empitjorament de la situació de la pandèmia. Ha explicat que la proposta es portarà a la reunió del Procicat de dijous o divendres i que seria d’aplicació immediata en cas que s’acceptés. També ha apuntat que si la mesura no funciona es retirarà. Argimon també s’ha referit a la disminució de les quarantenes de 14 a 10 dies, i ha argumentat que confien que la mesura serveixi per augmentar-ne el compliment i reduir els contagis.

Limitar les reunions a sis persones “es proposarà en l’àmbit públic, perquè en el privat dependrà de les persones”, ha explicat Argimon. “Si ens demanen taula per vuit en un restaurant, haurem de dir que no; i si som nou no haurem d’anar a la cafeteria, però en l’àmbit privat hi poden haver famílies de més de sis persones”, ha exposat.

L’adopció d’aquesta mesura es portarà a la reunió amb el Procicat del dimecres o del divendres, segons el temps que Salut tardi en fer l’informe justificatiu per defensar-ho, ha apuntat el secretari de Salut Pública.

Quarantena

Argimon ha dit que els experts no tenen una posició unànime pel que fa als dies que ha de durar la quarantena, tot i que sí que hi ha consens en què “el més segur són 14 dies” sempre que es faci la quarantena. “Cal posar en una balança el que s’aconsegueix reduint la quarantena i el que es perd”, ha indicat Argimon, que confia que la reducció del nombre de dies comporti un compliment més elevat. “Pensem que hi ha un cert risc, però creiem que és controlable”, ha reblat.

Aquesta mesura, que es començarà a aplicar la setmana vinent, suposarà que es deixi d’evitar un cas per cada mil pacients, però per altra banda pot incrementar el compliment de les quarantenes. “És molt important que del dia 10 al 14 tothom estigui molt atent a la simptomatologia”, ha remarcat el Secretari de Salut Pública. El Departament farà un seguiment del compliment avaluar la mesura i fer marxa enrere si el balanç no és positiu.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -