14.3 C
Amposta

Ferran Bel defensa al Congrés un règim sancionador contra la morositat empresarial

El ple aprovarà la seua presa en consideració i des del Partit Demòcrata es demana un tràmit parlamentari ràpid: "moltes empreses i treballadors depenen de nosaltres"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha defensat aquest dimarts davant el Ple una Proposició de Llei de lluita contra la morositat empresarial a través de la creació d’un règim sancionador: “una de les grans xacres per a les empreses i pimes és la morositat”, ha advertit, perquè “deixa a les empreses amb falta de liquiditat” i, precisament “un element de competitivitat de les empreses i pimes és que puguin cobrar a temps”. La iniciativa, registrada per aquest grup en l’anterior legislatura i a l’inici de l’actual, recull alguns dels consensos que s’han forjat, encara que Bel s’ha mostrat “obert a modificacions” d’altres grups.

El diputat ha recordat que, d’acord amb la legislació actual, el termini de pagament hauria de ser de 60 dies, però actualment el període mitjà de pagament és de 85. “Quan les empreses són de l’Ibex, la mitjana són 169 dies segons el baròmetre de la Plataforma multisectorial contra la morositat, arribant de vegades els 300 dies”, ha lamentat. “Estem enmig d’una crisi sanitària que ha derivat en social i econòmica, i moltes empreses i treballadors estan patint”, ha destacat Bel, que assegura que tots els grups li han fet arribar el seu vot favorable, i aquest és un missatge de cara a la societat: “una voluntat clara d’aquest Congrés perquè, si tot va bé, a principis de l’any que ve tinguem un règim sancionador per lluitar contra la morositat empresarial”. Amb tot, Bel ha demanat agilitzar el tràmit parlamentari d’aquesta Proposició de Llei perquè “de nosaltres depenen moltes empreses i treballadors”, ha dit.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -