14.3 C
Amposta

Salut farà un cribratge massiu a Tivenys després de detectar-se un brot amb 10 positius

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimarts dia 11 de maig el Departament de Salut ha decidit fer un cribratge massiu a Tivenys, al Baix Ebre. S’ha detectat un brot amb 10 positius i el Servei de Vigilància Epidemiològica, com que no s’ha detectat la traçabilitat de tots els casos, ha decidit per aquest cribratge per identificar de forma ràpida qualsevol possible cadena de contagi i evitar que el brot s’estengui més.

El cribratge es realitzarà entre les 11 del matí i les dues del migdia al Pavelló Firal de Tivenys que ha cedit l’ajuntament. El cribratge està dirigit a la població de més de 16 anys que no hagi passat la malaltia i que no presenti simptomatologia amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L’objectiu és detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquelles que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

La unitat de presa de mostres estarà formada per un equip de professionals d’infermeria i administratius i gestors Covid de l’Atenció Primària de l’ICS de Terres de l’Ebre. L’organització de tot cribratge poblacional requereix un treball intens de coordinació previ dels diferents professionals i agents que hi participaran: Salut Pública, professionals de la unitat de presa de mostres i serveis d’informàtica i laboratori, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tivenys.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, demana “màxima precaució a la població, i que tota persona que pugui tenir simptomatologia compatible es posi en contacte amb el Sistema de Salut”. Lleixà ha afegit que “tot i que seguim avançant amb immunització de la població, cal ser prudents i seguir totes les recomanacions i mesures de protecció (higiene de mans, mascareta, distància i evitar aglomeracions)”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -