14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Móra d’Ebre lidera la transparència a la Ribera d’Ebre

Móra d'Ebre fa un nou pas endavant i situa el seu grau de transparència al web municipal en un 87% segons l'estudi anual de la Universitat Autònoma de Barcelona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Rubén Biarnés, regidor de Comerç, Turisme i Projectes estratègics ha assistit com a representant de l’Ajuntament de Móra d’Ebre a l’entrega dels Segells Infoparticipa a l’auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona – UAB.

El segell Infoparticipa acredita el grau de transparència de les administracions públiques basant-se en un panell de 52 indicadors desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Aquest panell té en compte aspectes relatius a qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions i subvencions), quina informació es proporciona sobre el municipi i els recursos col·lectius i sobre l’ús de les eines de participació ciutadana.

A l’edició del 2020, l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha obtingut una valoració del 87% superant amb més del doble el 40% obtingut l’any 2019. Segons Rubén Biarnés, “la millora és el resultat de l’aposta de l’equip de govern de l’ajuntament amb la transparència i amb l’ús de les tecnologies de la comunicació i de la informació com una eina de rendició de comptes cap a la ciutadania”.

Amb aquest reconeixement es fa evident el compromís de l’Ajuntament de Móra d’Ebre amb la transparència encapçalant els resultats obtinguts a la Ribera d’Ebre. “Per nosaltres, tant la transparència com l’impuls de les noves tecnologies són imprescindibles i van totalment lligades en el desenvolupament social i personal de la societat actual” diu Rubén Biarnés. L’Ajuntament de Móra d’Ebre va ser el primer municipi de la Ribera d’Ebre a implantar l’Ebando per comunicar-se veïns i veïnes; o en l’ús del GESTIONA com gestor d’expedients electrònic que permet als veïns fer la majoria dels tràmits de forma electrònica.

En declaracions de Biarnés “sabem que el present i el futur implica portar l’ajuntament al mòbil dels veïns i veïnes i per aquest motiu estem treballant en una aplicació que permetrà, de forma molt senzilla i intuïtiva, contactar amb l’Ajuntament per aquest mitjà”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -