14.3 C
Amposta

Salut es replanteja l’ampliació de l’Hospital de Tortosa perquè el cost s’ha multiplicat

Una comissió tècnica i política valora "altres opcions" mentre decideix si l'ampliació és viable

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El pressupost del projecte per ampliar l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (HVCT) “s’ha disparat” de manera “important”. El gerent de la regió sanitària a l’Ebre, Joan Nin, ha explicat que la comissió tècnica i política que avalua el projecte està reformulant-lo i quantificant-lo per decidir si és viable. Aquestes comissions “valoren altres opcions” perquè el cost inicial, que era de 45 MEUR, “s’ha multiplicat”. “No volem especular més i hem de donar una resposta basada en l’efectivitat per a l’usuari del territori”, ha defensat Nin. “La regió sanitària intentarà oferir la màxima eficiència i per ser resolutius hem de tenir estructures i recursos que ens donin aquesta complementarietat”, ha apuntat el director de Salut a l’Ebre.

Joan Nin, director territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, ha explicat que dilluns es reuneix la comissió tècnica que estudia la “reformulació i reestructuració” de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i que està avaluant si pot tirar endavant el projecte per ampliar-lo, que es va presentar el desembre del 2020. “Prendrem una decisió amb tots els elements sobre la taula perquè no volem especular més i hem de donar una resposta basada en l’efectivitat sanitària que necessita l’usuari i el territori”, ha defensat Nin.

El projecte inicial planifica construir un edifici, oncològic i ambulatori, de 15.435 metres quadrats i amb un soterrani amb un aparcament de dues plantes per a 300 vehicles. El termini per executar-lo era de com a mínim cinc anys i es va pressupostar en 45 milions d’euros, però el cost, un cop asseguts tècnics urbanístics i patrimonials, s’està “disparant”.

Un dels principals problemes logístics és que cal desplaçar el dipòsit d’aigua o la proximitat del nou edifici a les fortificacions emmurallades. “Cal veure tot això com es reordena i es valoren altres opcions perquè una cosa eren els possibles 45 MEUR que es van valorar i que potser ara s’han multiplicat”, ha apuntat Nin, que no ha concretat si aquestes alternatives inclouen la construcció d’un hospital nou. El gerent de la regió sanitària de l’Ebre ha assegurat que la solució que es prengui, amb criteris tècnics, econòmics i “pel bé de la regió”, ha d’assegurar “l’eficiència” del sistema sanitari al perquè sigui “resolutiu” amb estructures i recursos que es donin “complementarietat”.

Situació covid estable

El director de Salut a l’Ebre ha assegurat que la situació sanitària respecte a la pandèmia és “estable” al territori, sobretot pel que fa a la pressió assistencial, amb 7 hospitalitzats per covid, 3 a l’UCI. Joan Nin ha alertat que des de l’estiu, la meitat dels ingressos hospitalaris per contagi covid són pacients no vacunats i ha fet una crida perquè es vacunin les persones que encara no hagin fet.

Les dades de vacunació són bones a les Terres de l’Ebre, amb un dels percentatges més alts de les regions sanitàries del país, un 81,11% amb la pauta completa. La Terra Alta i la Ribera d’Ebre superen el 84%. També un 68% dels infants i joves entre 12 i 15 anys ja s’han vacunat.

Declaracions de Joan Nin, gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -