14.3 C
Amposta

Salut constitueix el Grup de Desplegament de la Llei d’Eutanàsia

El Govern vol que Catalunya asseguri aquest dret a les persones que vulguin exercir-lo quan entri en vigor la norma

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut ha constituït aquest dilluns el Grup de Desplegament de la Llei d’Eutanàsia en una reunió telemàtica presidida per la consellera Alba Vergés. Els objectius del grup són identificar i compartir les tasques que cal dur a terme per al desplegament de la llei, preparar el sistema perquè Catalunya pugui donar “la millor de les respostes” i assessorar l’executiu durant el procés de desplegament. Les primeres tasques que s’impulsaran seran, entre d’altres, incloure l’eutanàsia dins la cartera de serveis o buscar els mecanismes per garantir l’equitat territorial. Es tracta, segons indica Salut, d’assegurar el dret a l’eutanàsia a totes les persones que vulguin exercir-lo en el moment d’entrada en vigor de la Llei.

El Govern recorda que l’any 2017 el Parlament de Catalunya va aprovar una proposició de llei que reclamava al Congrés dels Diputats la despenalització d’aquesta pràctica. El 2019 l’executiu català va impulsar una taula de partits perquè Catalunya avancés en la regulació de l’eutanàsia i va acordar tornar a reclamar al Congrés la despenalització. A més es va crear un grup de treball permanent dins el Parlament. Tot plegat, amb l’impuls i el suport de la tasca duta a terme per l’associació Dret a Morir Dignament.

La Llei Orgànica de Regulació de l’Eutanàsia, que està en tràmit parlamentari, pendent de l’aprovació al Senat, entrarà en vigor tres mesos després de l’aprovació definitiva al Congrés dels Diputats.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -