14.3 C
Amposta

En Comú Podem presenta la Llei d’Equitat Territorial per fer front a les desigualtats i evitar el despoblament

La Llei d'Equitat Territorial blindaria les inversions a totes les comarques rurals per llei, reconeixent els mateixos drets, serveis públics i oportunitats a tots els ciutadans independentment d'on visquin

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El cap de llista d’En Comú Podem pel Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Jordi Jordan, ha presentat avui la Llei d’Equitat Territorial, una llei que de fet ja està redactada i presentada al registre i que no s’ha pogut debatre per la convocatòria de les mateixes eleccions i que és la gran aposta de la formació per tal de lluitar contra el despoblament i les desigualtats que pateixen certs territoris com són Terres de l’Ebre, Priorat o Conca de Barberà.

Jordan ha explicat que “el govern de Junts i ERC ha demostrat no tenir cap estratègia des del punt de vista de reequilibri territorial, no hi ha hagut inversions ni cap pla per lluitar contra el despoblament i en definitiva, per a fer polítiques de discriminació positiva. No han fet absolutament res i això es reflecteix en les dades poblacionals i en la situació actual de territoris com el nostre”. “Per això creiem imprescindible aquesta Llei d’Equitat Territorial que té per objectiu garantir una igualtat de drets, accés a serveis públics, recursos i en definitiva, d’oportunitats, independentment d’on es visqui”.

Aquesta llei inclou un Pla d’Equitat Territorial per al desenvolupament d’aquestes comarques rurals que preveu un desplegament transversal de la llei que afectaria tots els departaments de la Generalitat, per tant, segons Jordan “està dissenyada amb una visió de conjunt. Estem parlant d’habitatge, salut, educació, serveis tecnològics, transport, infraestructures, energia, despoblament, economia i ocupació, tot lligat a una sèrie d’inversions, ajuts directes i bonificacions que implicarien una discriminació positiva per als habitants d’aquests territoris, com ja s’està fent per exemple a França, per citar un cas proper”. A més a més d’aquest pla, aquesta llei també preveu serveis ecològics per a les àrees rurals, és a dir, un finançament pel manteniment dels serveis ambientals, la biodiversitat, els paisatges i en definitiva, la natura del nostre territori.

Jordan ha remarcat que “aquesta llei és l’aposta concreta d’En Comú Podem, no només paraules, per a treballar pel reequilibri territorial de Catalunya. Una llei que esperem que després de les eleccions compti amb el suport de la majoria de les formacions polítiques i que es pugui tirar endavant per construir una Catalunya més justa on territoris com el nostre tinguin les mateixes oportunitats que la resta. Per això com a cap de llista pel Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès, promet-ho tirar endavant aquesta llei, a arribar a acords amb totes les forces polítiques per a passar de les paraules als fets i que el reequilibri territorial sigui una realitat, amb una proposta d’aquestes característiques que mai en la història de la democràcia del nostre país s’ha registrat en l’àmbit del Parlament de Catalunya”.

Quant a exemples concrets d’aplicació de la llei, Jordan ha mencionat l’aplicació d’un pla de rehabilitació per a habitatges de poblacions petites, per afavorir el retorn i revertir el despoblament, així com garantir la cobertura de totes les xarxes mòbils d’última tecnologia per afavorir el teletreball des de qualsevol punt de Catalunya, entre d’altres.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -