14.3 C
Amposta

Salut ampliarà els CAP de l’Ametlla de Mar i Roquetes amb una inversió de més de 5 M€

El CAP l'Ametlla de Mar disposarà de fins a tretze nous espais assistencials, mentre que el CAP Roquetes es prepara per concentrar la rehabilitació ambulatòria

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Divendres 31 de març la mesa de contractació ha publicat la proposta d’adjudicació a l’empresa UTE Roig Altuna i Uria per tal de dur a terme els projectes d’ampliació del CAP de l’Ametlla de Mar i del CAP Roquetes, per un valor total de 5.203.070,71 € i amb previsió que les dues ampliacions puguin entrar en funcionament a partir de l’any 2024. L’adjudicació del projecte és l’últim pas previ a l’inici efectiu de les obres en ambdós centres.

El CAP L’Ametlla de Mar es va posar en funcionament l’any 1991, i actualment té una superfície construïda de 1188,56 metres quadrats, distribuïts en planta baixa, planta primera i planta segona. Disposa de 7 consultes de medicina familiar i infermeria, 2 de pediatria i infermeria pediàtrica, 2 d’odontologia, 1 d’ASSiR i 1 sala polivalent. L’ampliació del CAP l’Ametlla de Mar comptarà amb una inversió prevista de 2.295.080,02 € i, una vegada finalitzada, el centre sumarà una nova superfície de 819,45 metres quadrats construïts.

L’ampliació del CAP L’Ametlla de Mar es realitzarà en un solar adjacent de titularitat municipal, i el pla funcional contempla 3 noves consultes d’infermeria, 5 consultes polivalents, 2 consultes de rehabilitació, que permetran traslladar al mateix CAP el servei de rehabilitació ambulatòria, 2 boxs polivalents i d’extraccions i, finalment, una nova Aula d’Educació Sanitària, que permetrà dotar d’espais per a la docència de residents al CAP.

Per altra banda, l’ampliació del CAP Roquetes suposarà una inversió de 2.907.990,69 €, i sumarà una superfície de 1.068 metres quadrats que servirà per a poder traslladar el 100% de l’activitat de rehabilitació ambulatòria del CAP Baix Ebre i part de la rehabilitació ambulatòria de baixa i mitja complexitat de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC).

L’objecte d’aquesta ampliació consisteix a traslladar l’activitat de rehabilitació ambulatòria de baixa i mitja complexitat de l’HTVC, per a poder destinar els espais actuals a activitat assistencial específica d’un hospital de referència i, alhora, apropar als usuaris aquests serveis pel fet d’ubicar-los en una localització de més fàcil accés per la població. A més, aquesta ampliació permetrà també traslladar l’activitat de rehabilitació del CAP Baix Ebre per a poder destinar els espais alliberats tant a noves consultes d’atenció continuada com a la base d’ambulàncies, que actualment es troba ubicada al CAP El Temple.

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres Ebre ha ressaltat “la importància de mantenir inversions per continuar millorant, actualitzant i fent créixer les infraestructures al territori, i concretament a l’Atenció Primària”. Roca també ha reivindicat “el fet de focalitzar la rehabilitació ambulatòria en un punt, que servirà per millorar la coordinació i la cohesió dels professionals de rehabilitació extrahospitalària mitjançant la concentració de tota aquesta activitat en el nou centre”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -