14.3 C
Amposta

Rehabilitaran les estacions de la Via Verda d’Horta i Arnes per acollir allotjaments i equipaments turístics

La CUTE aprova el pla especial per ampliar la indústria de la fusta Bariperfil de Santa Bàrbara

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Comissió territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha aprovat la modificació del planejament d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) que permetrà rehabilitar les antigues estacions ferroviàries de la Via Verda, la d’Horta i la d’Arnes-Lledó –les dues al terme municipal hortolà- perquè acullin equipaments, establiments o allotjaments turístics. Ara estan llogades a Adif però el consistori les vol comprar. La CUTE també ha aprovat definitivament el pla especial per poder ampliar de la indústria de la fusta Bariperfil, al camí dels Frares de Santa Bàrbara (Montsià). També contempla la col·locació de 7.396 metres quadrats de plaques solars fotovoltaiques sobre les cobertes de les naus de l’empresa.

Horta de Sant Joan té dues antigues estacions de tren en desús que pertanyien a la línia Tortosa-Pobla d’Híjar: la d’Horta de Sant Joan i la d’Arnes-Lledó. Des de l’any 2010, l’Ajuntament i ADIF tenen un contracte de lloguer de les dues estacions, però ara el consistori vol comprar-les per reconvertir-les en equipaments vinculats a la Via Verda. Per fer-ho possible, primer calia modificar el planejament del municipi –les normes subsidiàries- i Urbanisme ha aprovat el canvi d’ús ferroviari pel turístic.

Així, els edificis que estan molt deteriorats, es rehabilitaran, respectant els trets més característics de la infraestructura ferroviària, però també es podran ampliar o habilitar construccions auxiliars. L’objectiu és que acullin allotjaments familiars vinculats a l’activitat turística i allotjaments hotelers i de turisme rural, equipaments, activitats d’educació en el lleure i artesanals o artístiques, així com de restauració. Es preveu també una reserva d’espai per a aparcament.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -